Артюх Поліна

9 клас, Березнівський економіко-гуманітарний ліцей

Вчителька, яка надихнула на написання – Люшина Віра Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Борітеся — поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

Т.Шевченко

Уже не один рік в Україні триває жорстока кровопролитна війна, яку розпочала країна-агресор – росія. Основною метою окупанта є повне знищення нашої нації, тобто створення геноциду українців та всього, що з ними пов’язано. Росіяни прагнуть вщент зруйнувати наше майбутнє, але я впевнена, що їм це не вдасться!

На мою думку, Україна ‒ це надзвичайно прекрасна держава. Як справжня патріотка країни, я не можу описати своєї любові до неї. На жаль, ситуація на моїй Батьківщині зараз не дуже спокійна, та я впевнена, що вже скоро війна, яка триває майже 10 років, закінчиться і у нас почнеться нова сторінка історії. Мир, який українці відчували лише короткий період, знову повернеться.

Для мене мир – це щасливе життя у недоторканній суверенній Україні. Це дитинство, коли влітку з батьками ти їдеш на море або з друзями гуляєш до пізнього вечора. Проте після 24 лютого 2022 року, тобто з початком повномасштабного вторгнення рф на територію України, мої поняття про мир та щастя були зруйновані. Омріяний відпочинок на сонячному одеському пляжі після важкого навчального року змінився на підготовку до складних зимових вечорів, під час яких вимикають світло.

Сподіваюсь, що мої «старі» бажання здійсняться. І ми повернемося до нашого звичного життя. Упевнена, що після закінчення війни, ми відновимо своє ментальне здоров’я, адже постійні хвилювання також негативно на нас впливають. Тому я вважаю, що наш психічний стан – це також одна зі складових перемоги.

Щасливе майбутнє України мені уявляється у співпраці та взаєморозуміння між її мешканцями, а також у розвитку освіти. Зараз росія активно знищує наші міста, будинки, природу, людей. Тому, щоб створити сприятливі умови для розвитку українців, потрібна велика кількість кваліфікованих будівельників та архітекторів, лікарів та психологів, учителів та вихователів, а також юристів, поліцейських, криміналістів та інших спеціалістів.

На даний момент для мене залишається актуальним вибір майбутньої професії, тому що це буде відображатися на подальшій долі України.

Спеціальність юриста, зокрема прокурора, показала мені усі перспективи щодо створення новітнього суспільства. Я хочу стати голосом для усіх, кому було завдано шкоди окупантами або «асвабадітєлями», бути юридичною підтримкою для українців та захищати їхні права.

На мою думку, це відповідальність не тільки перед народом, а також перед самим собою. Я маю намір присвятити свою кар’єру боротьбі з прогнилою та корупційною владою, щоб Україну знову не продали так, як це зробили 10 років тому. Упевнена в тому, що кожен політик повинен працювати на благо Батьківщини, а не на користь іншої держави. Тільки за таких умов ми зможемо приєднатися до союзу демократичних країн.

Отже, війна залишить нам надзвичайно великі шрами як ззовні, так і всередині, але ми, українці, сини та дочки незламної держави, витерпимо все, що підготувала для нас неминуча доля. Для щасливого майбутнього наших дітей, та й нас самих, ми зробимо все можливе. Український народ візьме у свої мужні руки виклик трансформації та відновлень. Саме від нас буде залежить наше майбутнє. Ми ті, хто творить свою історію, тому повинні бути такими сильними, як наші воїни ЗСУ, завдяки яким ми маємо можливість спати спокійно вночі.