Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Шарава

"Олександра Шараву поховали на Бучанському кладовищі"

переглядів: 188

43-річний житель Бучі Олександр Шарава загинув 27 лютого 2022 року. Після початку повномасштабної війни Олександр відправив хвору літню матір із братом до знайомих в Іванківський район, а дружину – до кумів, звідки вона вирушила до Польщі, де навчався їхній син. Тим часом Олександр підготував «коктейлі молотова» і запланував піти на ворожу колону. Утім, за словами куми Ольги Власенко, отримав вогнепальні поранення в серце та живіт і загинув.

Олександра Шараву поховали на Бучанському кладовищі

Брат Олександра, Євгеній Шарава, так розповідає про події того дня: «Вранці 27 лютого він вийшов з дому з «коктейлями», піднімався в бік церкви. БТР звернув у житловий квартал. З нього повистрибували солдати з автоматами і почали стріляти по всьому живому навколо. Ну і брат потрапив під цей обстріл… Дві кулі схопив».

Тіло загиблого Олександра забрав його друг і заніс до оселі, де він лежав деякий час, оскільки поховати вбитого не було змоги.

Олександр народився на Дніпропетровщині, останні 20 років мешкав у Бучі. Працював будівельником. Захоплювався риболовлею.

«Саша був дуже сімейним, порядним. Вів здоровий спосіб життя. Він був найкращим хрещеним моєму синові», – розповіла кума загиблого Ольга Власенко.

Олександра Шараву поховали на Бучанському кладовищі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни Біженці Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій