Токар Марина Миколаївна, вчителька КЗ "Русько-Лозівський ліцей" Дергачівської міської ради Харківської області

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Я пишаюся тим, що українка. Наша країна багата культурою, історією, природою та народом. Україна є однією з найстаріших  у Європі, і наша культура має безліч особливостей, які вирізняють її з-поміж інших культур.

Я пишаюся нашим народом, який вистояв у важкі моменти, коли країна була піддана агресії з боку Росії. Ми стали свідками Революції гідності, яка показала всьому світові, що українці готові боротися за свої права і свободу. Наша країна зараз проходить через складний період, але українці продовжують боротися і прагнути до кращого майбутнього.

Я пишаюся, що Україна має багату культурну спадщину, включно з пам'ятками архітектури, історичними місцями та музеями. Наша ненька також має багату природу, включно з Карпатськими горами, Чорним морем і Дніпром. Україна відома й своїми лісами, річками та озерами, які є важливими джерелами харчування та відпочинку для нас і для майбутніх поколінь.

Я пишаюся, що народилася в такій культурі, де люди поважають традиції, сім'ю, навколишнє середовище, один одного. Також українська кухня відома в усьому світі завдяки своїм смаковим якостям та особливостям приготування. Музика, танці та народні свята також є важливою частиною нашої культури і приваблюють туристів з усього світу.

Я пишаюся, що українка, і хочу, щоб світ знав більше про Україну та наш незламний народ.

Наша сила-єдність. Українці віками боролися за свою незалежність. На нашій землі була пролита кров десятки поколінь, щоб ми жили в країні, яку ми бачимо зараз. Нас завжди намагались знищити. Вороги думали, що ми злякаємось і станемо підкорятися їм, але ні, нас зробили сильнішими та згуртованими.

Зараз 2023 рік, і ми знову стоїмо на захисті нашої держави. На нашу країну напала сусідня держава-окупант. Вони нещадно обстрілюють нас ракетами. Окупанти думають, що зможуть зламати нас, нашу культуру, але у них нічого не вийде. Як би сильно не катували нашу країну і наш народ, ми все здолаємо, вистоїмо. Ми- непереможний народ, бо маємо гідність, знаємо ціну свободи, тому будемо стояти до кінця. Український народ, ні за яких обставин не скориться ворогу і не віддасть свою землю, за яку боролися наші прадіди, а зараз виборюємо — ми.

Щоб наблизити перемогу, я- підтримую ЗСУ, активна в інформаційному просторі, буду робити це надалі.

Разом ми єдині й витримаємо гідно всі випробування. Попереду звільнення всіх наших земель, обов'язково наша – перемога та відбудова нашої країни. Слава Україні! Смерть ворогам.