Ми зі Скадовська. Зі мною в Кривий Ріг приїхали батьки-пенсіонери, брат і сестра. 

Нас дуже швидко окупували. Хтось доніс ФСБ, що мій брат воював в АТО. Представники рашистських спецслужб його забрали, вивозили на кладовище, сильно били залізними кийками. Мама потім приїжджала за братом, і ми виїхали у вересні 2022 року. У брата зараз проблеми зі здоров'ям. 

Коли Скадовськ окупували, продукти стали дуже дорогі, не було ніякої роботи, потім усі українські банки позачиняли. Медикаменти були російські, наших уже не було. Ми - родина віруючих, а орки закрили нашу протестантську церкву. Казали, що будуть давати 15 років в'язниці для тих, хто буде ходити до протестантської церкви. 

Щоб виїхати зі Скадовська, потрібно було мати 15 тисяч гривень на людину. Там же багато постів - орки там так заробляли.

Були різні перевірки, речі всі перетрушували. І у нашому будинку позривали підлоги, щось шукали. А зараз ходять, опечатують квартири тих, хто виїхав. Сусідка розповідала. 

Ми обрали для евакуації Кривий Ріг, тому що ми тут раніше жили. У нас тут тато на шахті працював усе життя. Просто дуже прикро, що він усе життя працював, набрав кредитів, щоб купити дім біля моря, і ми залишились без нічого. 

Я зараз без роботи, підробітки тільки. Дають продукти, гуманітарну допомогу. Ми молимося Богу, дякуємо йому за все. Нам духовно легше долати стресові ситуації.