54-річна Оксана Гайдар загинула між 11 і 12 березня від обстрілу російською артилерією села Шевченкове Броварського району. У той час загинула також мама Оксани, Лідія.

Русня нікому не дає виїхати – стріляє по автівках

Оксана Гайдар народилася у Києві. Закінчила факультет журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Була журналісткою та блогеркою, писала на історичну тематику, мала псевдонім Руда Пані. Попри те, що Оксана тривалий час жила в Росії, вона писала дошкульні тексти про її владу і прагнення встановити контроль над Україною.

Після 24 лютого Оксана повернулася з РФ до України, була поруч із мамою.

«Вона залишалася свідомою та сміливою українкою в лігві агресора. На неї тиснули, її та чоловіка залякували», – розповіла Алла Лазарєва, журналістка «Українського тижня» в Парижі.

Останній допис у Твіттері Оксани Гайдар датований 11 березня. «Від учора в нас немає світла, ледь животіє інтернет. Русня нікому не дає виїхати – стріляє по автівках та навіть по велосипедах насмерть. Можна лише тихо сидіти по хатах. Гуманітарна катастрофа – питання, максимум, місяця. Твітер я видаляю, сподіваюся, що ще побачимось. Все буде Україна!»

У загиблої залишилися чоловік Михайло та син Андрій. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.