75-річний Богдан Слющинський був письменником, поетом та науковцем. Жив у Маріуполі. 9 квітня під час чергових обстрілів міста росіянами в його серце влучив уламок ворожого снаряда.

В його серце влучив уламок

Богдан – уродженець Львівщини, першу освіту здобув у Львівському музичному училищі, згодом працював концертмейстром. У Маріуполі жив з 1980-х. 14 років був завідувачем культури міської ради. З 2003-го і до кінця життя викладав у Маріупольському державному університеті. Був завідувачем кафедри політології, філософії та соціології.

«Богдан Васильович – людина, завдяки якій з нуля створена та активно розвивалася спеціальність «Соціологія» в промисловому місті Маріуполь, – пригадують колеги. – Завдяки йому на кафедрі була унікальна атмосфера: всі викладачі та студенти відчували себе єдиною сім’єю. До Богдана Васильовича йшли і з радісними звістками, і за підтримкою в складні часи. До кожного він міг знайти підхід і підібрати саме ті слова. Науковець, викладач, музикант, поет, талановитий управлінець – складно перерахувати всі таланти Богдана Васильовича».

Богдан Слющинський заснував літературно-художній альманах «Маріуполь», керував студентським об’єднанням «Перлини слова». Він – автор видань «Втомлена надія», «Відлуння», «В обіймах часу», «Витоки», «Подих вітру». Організовував презентації книг, зустрічі письменників зі студентами, школярами, військовослужбовцями.

Один із проектів, який письменник не встиг втілити в життя – презентація книги «Біля лінії зіткнення», куди увійшли твори письменників Донеччини.

У Богдана Слющинського залишилися дружина, діти та онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.