Воробйов Богдан

Комунальний заклад “Чугуївський ліцей №6 ім. тричі Героя Радянського Союзу І.М. Кожедуба” Чугуївської міської ради Харківської області, 9-Б клас

Надихнув вчитель історії Маліцька Олена Анатоліївна

"Моя Україна майбутнього"

Я народився в чудовій, квітучій країні. Моє дитинство було радісним, до моменту поки не прийшла війна. Зараз наша країна переживає дуже складні часи. Але я вірю, що ми докладемо всіх зусиль для Перемоги.

Якою я бачу свою країну в майбутньому!? Моя Україна - вільна, сильна! Це країна з розвиненими промисловими комплексами, де використовуються найсучасніші передові технології. Це країна, до якої надходять іноземні інвестиції для реалізації великих проектів.

Крім того, наша країна відома як головна житниця Європи та світу. Наші чорноземи найродючіші, тому, я вважаю, що потрібно, перш за все, розвивати сільське господарство. Наше богатство — це наша земля.

Також я бачу свою країну в межах 1991 року: з Кримом та Донбасом.

На мою думку, найцінніше в нашій країні — це її люди. Здорові, освічені та соціально захищені, рівень життя яких не поступається рівню життя людей розвинутих країн. Кожна людина в нашій країні достойна на отримання доступу до якісних послуг у сфері медицини та освіти.

Окрім великого бажання перемоги нашої держави є ще одне — повернутися до школи, сісти за парту, вживу поспілкуватися з однокласниками та вчителями. Маю велику надію, що моя мрія здійсниться до закінчення школи. Наша освіта найкраща у світі, тому наші педагоги заслуговують отримувати достойну заробітну плату.

Я вірю, що разом ми зможемо подолати труднощі та розвиватимемо нашу культуру. Через війну про нашу країну заговорили у світі і мені дуже хочеться,щоб після її закінчення до нас приїжджало багато людей і почався справжній туристичний бум. Наша країна дивовижна, унікальна. У неї дуже багата історія і культура. Нам є чим пишатися, є що зберігати, є що примножувати і є що показати. У нас стільки культурних пам'яток та цінностей, що вистачить дивитися та знайомитися не один день. Отже, потрібно розвивати туристичні сфери. Наприклад, створювати курорти на кшталт Туреччини.

І ще одним, не менш важливим, напрямом є збереження нашої природи. Ми можемо створювати парки, сади, заповідники, висаджуючи дерева, а також очищувати наші природні багатства від сміття.

На превеликий жаль, війна у кожному з нас залишить важкий слід. Але ми всі разом повинні згуртуватися і відновити руйнування промислових підприємств, які пошкоджені ракетними ударами держави-агресора. Я хочу бути максимально корисним для держави, оскільки збираюся після закінчення школи вступити до Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова на спеціальність "Цивільна інженерія". Тоді я зможу відновлювати пошкоджене житло і будувати нове. Також я вірю в те, що за темною ніччю прийде світанок і все у нас буде добре.