82-річний Анатолій Колодистий загинув 3 квітня 2022 року в Очакові Миколаївської області. Чоловік вийшов на город, коли почався обстріл. Один зі снарядів упав неподалік. Того дня обстріли відібрали життя ще шести людей із Очакова.

Один зі снарядів упав неподалік

«Все бахкало, розривалося, звуки – наче щебінь із самоскида. Я якраз ішла з базару. Він готував город, щоб садити картоплю, а я мала прийти допомагати. Біля водопроводу на вулиці Шмідта загинув також наш сусід… Я ж упала під дерево, отримала поранення стегна, мені подряпало спину. На моїх очах загинув і ще один молодий чоловік», – пригадала сестра Анатолія, Людмила.

Анатолій Колодистий зростав у багатодітній родині – мав трьох сестер і одного брата. Після школи служив у армії, був прикордонником у Центральній Азії. Повернувшись на рідну Миколаївщину, працював на пошті, а потім понад 40 років – монтером у районних електричних мережах.

У вільний час порався по господарству. Любив вирощувати троянди, виноград, виготовляв вино. Мав власний сад.

Незадовго до початку повномасштабної війни в Анатолія загинув син. Дружина померла у 2017 році. Він жив сам, проте йому завжди допомагали сестри і брат.

«Він намагався і нам завжди допомогти. Мав чимало друзів. Мав активну життєву позицію. Колись його фото висіло на дошці пошани у місті», – розповіла Людмила.

У Анатолія залишилося дві сестри і брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.