Бугаєнко Вероніка, 10 клас
Опорний заклад «Ромоданівський ліцей»,
Вчитель, що надихнув на написання есе: Городинська Г.В.

Моя Україна майбутнього

Моя Україна майбутнього – це держава, де кожна особа може реалізувати свій потенціал та жити щасливо в мирі. У цій державі освіта та лікування є безкоштовними та доступними для всіх, незважаючи на соціальний статус. Громадяни мають можливість отримувати якісну освіту для успішної кар’єри та щасливого майбутнього.

У країні майбутнього велика увага та шана приділяється науковцям та науковим дослідженням. Люди будуть допомагати розвитку нових технологій. Держава покращить життя громадян України. Наша держава стане лідером в економічному розвитку.

Кожен громадянин матиме доступ до якісної медицини. Буде забезпечений достойний рівень життя всього населення.

У моїй державі важливе значення матиме чисте довкілля. Буде збереження природи та природних ресурсів.

На сьогодні мир для мене – це відсутність війни та будь – яких конфліктів між державами. Також це мир, повага, взаєморозуміння. Це коли кожна людина живе спокійно в злагоді та добробуті без будь – яких страхів за своє фізичне та психічне здоров’я, без страхів за своє життя та своїх рідних.

Мир – це коли захищене навколишнє середовище та функціонує сталий розвиток. Мир – це створення умов для спокійного життя, спокійного розвитку людей, коли всі права громадян захищені.

Коли Україна переможе у конфлікті, перш за все я як і всі громадяни буду радіти за свою країну, що вона все витримала та міцно вистояла попри все. Це буде дуже гарна подія, яка підніме всім настрій та моральний дух. Я щиро вірю в силу своєї держави, що як тільки Україна переможе, громадяни, відразу розпочнуть відбудовувати міста та села нашої держави. Я як і всі громадяни нашої держави готова допомогти всім чим зможу за для розвитку нашої держави. Я хочу бачити сильну, незалежну, міцну та процвітаючу Україну. Після перемоги я буду відчувати гордість за свою незламну державу.

У моїй країні майбутнього немає війн, міжнародних конфліктів та кожен громадянин може жити щасливу та не боротися за свою незалежність. У майбутньому Україна буде такою сильною країною, що з нею будуть співпрацювати інші сильні країни. Наша держава впорається з усіма перешкодами та міцно втримається. Україна буде розвивати свою культуру, традиції, дбати про гарний розвиток свої сталої культури. Народ буде разом, згуртовано працювати над процвітанням своєї держави. Вона буде сильною країною з розвиненою економікою, Україна займе достойне місце серед сильних держав світу.

У країні майбутнього корупція буде в минулому, а в державі буде процвітати справедлива форма правління без корупції. Країна – де правосуддя чиниться справедливо, де ніхто не уникне свого покарання за злочин, де держава буде рахуватися з усіма громадянами держави, де правоохоронні органи, відносяться до всіх однаково.

Країна майбутнього – де кожен громадянин пишається своєю культурою, справедливістю, історією свого народу, своїх предків. Де кожен громадянин може вільно розвиватися та втілювати свої заповітні мрії в реальність.

Отже, Україна в майбутньому буде: сильною, справедливою, де люди будуть відноситися один до одного справедливо, без гордовитості, де одні люди не будуть вважати, що вони кращі за інших. Я впевнена, що об’єднавшись, ми зможемо зробити країну такою, якою ми хочемо її бачити. Без війни та людського страждання.