Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Миколаївна Покінтелиця

«Ніколи не думала що може бути таке життя»

переглядів: 393

Я працювала у лабораторії. Троє дітей у мене, дівчаток. Вони одружені, у кожної по двоє дітей. У однієї дві дівчинки, а в інших по два хлопчики. Одна сім'я живе у Галіцинівці, а дві у Новогродівці.

Найчастіше згадую, яке було настроєніє до війни, люди були добродушні, було бажання жити. А зараз така апатія, в такому стані перебуваєш, що просто день прожив, і слава Богу.

Коли началась у нас бомбьожка, так стьокла звеніли. Була така жуть, що не можу й передати словами. Ніколи не думала, що до такого доживу. Таке тільки в фільмах раніше бачили. Бо тут таке було, так свистіло, що хай Бог милує.

Наш дом не постраждав, але все потріскалось. Було дуже страшно, коли все свистіло. Ми прятались і під кроватью, і в підвалі. Не знали, що робить і куди діватися. У дітей були істерики, багато виїжджали з Галіциновки. Потом уже якось привикли і було не так, як в перший день. Було таке, що ховались й під стіл чи кровать.

Уже такий возраст, а ще й нерви через це все. У мене ніколи не боліло серце, не було повишеного давлєнія. Терпер воно сумашедше, серце беспокоїть, це все на нервах. Весь організм став, як розстроєна балалайка, як кажуть.

Раніше часто їздили в Селідово та Курахово скупитися. Ходили маршрутки і автобус. В селі великого вибору нема. А тепер їздимо од случая к случаю, нужно нанімать машину, бо маршрутками вже не поїдеш, бо ноги такі, що не хочуть ходити.

Єслі шось начинаеться, яка може буть безопасность? Все на нервах, зразу в середині все тріпихається. Не то шо боюсь, шо мене уб’ють, а просто таке состояніє сразу. Ти не хочеш такого, а воно само по собі. Каждий раз нічого хорошого не ожидаєш, ожидаєш, шо буде хуже.

Я б хотіла забуть, як начінаються бомбьожки. Навіть не бомбьожки, а стрільба. Хочеться, щоб цього не було, ніби воно приснилось. Воно не забудеться, але хочеться знати, що такого більше не буде.

Дуже хочу, шоб всьо прекратилося і шоб ми жили, як раньше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Галицинівка 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій