Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Турченко

«Не встигли стати повноцінними маріупольцями – довелось вдруге бути переселенцями»

переглядів: 302

Ми з чоловіком та дітьми стали переселенцями вдруге. У чотирнадцятому переїхали з окупованого Сніжного Донецької області до Маріуполя. Молодшому сину було 5 років, і він дуже тяжко сприйняв такі зміни. Але згодом звик до нового місця.

Чоловік працював на підприємстві Метінвесту, я - вихователем у дитячому садку. Життя почало налагоджуватись. В 2021 році ми купили занедбану хатину, за пів року зробили капітальний ремонт, купили нові меблі, техніку. Новий 2022 рік зустрічали вже в своєму новому будинку. Вся сім'я була дуже щаслива. Прожили всього два місяці, навіть не встигли зареєструватися й стати повноцінними маріупольцями, як почалася війна.

Наш район потрапив під обстріл шостого березня. Ми якраз були вдома, але врятувались і вижили. Перебрались до знайомих в більш безпечну на той час частину міста. Скоро прийшло лихо і туди. Кілька тижнів ми ховались від літаків, артилерії та бойовиків, доки вдалось виїхати до Запоріжжя. 

Син, якому зараз тринадцять, знову відчуває депресію. Цього разу все набагато складніше, хоч ми й докладали великих зусиль, щоб він не бачив подій, які травмують психіку. Сашко нічим не захоплюється, ні з ким не спілкується. В безпеці ми себе не відчуваємо, адже лінія фронту поруч. Син хвилюється, коли чує вибухи.

Не встигли стати повноцінними маріупольцями – довелось вдруге бути переселенцями

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя розлука з близькими 2022 Біженці Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій