Тимофєєва Поліна, 10-Б клас, ЗЄГ «ОРТ - Алєф»

Вчитель, що надихнув на написання есе: Добровольська Тамара Вікторівна

"Бути українкою – моя супер сила"

А що, якщо я скажу, що світ “Marvel”, “Bad Men” та інших супер істот навіть і поряд не стояв з реальністю, з якою сьогодні зіткнулися ми – українці? Що, якщо супер сила не дорівнює потойбічним здібностям, а банально полягає в людяності, любові до своєї родини та краю? У вірі в свою мету та незламність силі духу, яка не гасне на шляху до істини. Об’єднанні своїм внеском у спільну перемогу. Донати останніх 20, 30 гривень, щоб потім з гордістю розуміти, що саме твій вклад проклав шлях до перемоги, саме ти проспонсорував той маленький гвинтик ракети, який стер з лиця землі Москва – сіті, як і внески мільйонів інших небайдужих.

Сьогодні, як ніколи, нам зрозумілі слова з поезії Лесі Українки:

«О, не один нащадок Прометея
Блискучу іскру з неба здобував,
І безліч рук до неї простягалось,
Мов до зорі, що вказує дорогу.
І розсипалась та велика іскра
На іскорки малесенькі, незначні,
І кожний іскорку ховав, неначе скарб,
У попелі холодному віддавна…»

Не опускати руки – ось наша супер сила. Підтримувати один одного, коли шлях стає нестерпним, та розпалювати знову і знову нашу спільну іскру віри в світле, вільне майбутнє без війни та «совкового» виховання.

Бути українкою – це більше, ніж просто національна приналежність; це є велика супер сила, яка визначає мою причетність до чогось невичерпного; це – є розуміння того, хто ти є, та чий ти - нащадок.

Україна – це країна героїв, тих, хто готовий стояти до кінця за свої ідеали, традиції та історію, виборюючи своє місце в історії людства і право бути особливим.

Однією з моїх найбільших супер сил – є мова. Вона віддзеркалює красу нашої культури, об’єднує минулі покоління з сучасним «Z», доводить, що смерті найгідніших були не марними, що кожен з нас продовжує їх справу. Вона є символом національної єдності, гідності та незалежності!

Бути українкою - це щиро радіти маленьким досягненням наших людей, які виборюють чесне ім’я нації; це розповідати всьому світу про нашу велич та непереборну силу духу. Це збереження традицій та етноспадщини, святкування Перемоги. Це спільний зріст і розвиток на шляху до квітучої і успішної України.

А головне – ми не втратили здібність співчувати один одному, по можливості допомагати та просто єднатися й бути поруч, коли це є найважливішим.

На мою думку, бути супер героєм – це залишитися людиною, не дивлячись на випробування життя!