41-річна Світлана Рогова занедужала, коли Херсон був в окупації російських військових. Незадовго до звільнення міста Збройними Силами України у тамтешніх лікарнях вже не було належних умов, а медикаменти дістати хоч іноді й вдавалося, проте це було дуже складно. Зрештою, симптоми застуди Світлани переросли у запалення легенів. Врятувати її не змогли.

Не було ані світла, ані води

«Через окупацію мама не отримувала лікування. Понад три тижні не було ані світла, ані води, а обладнання вивозили на Лівий берег. Їй виписували пігулки, і ми їх знаходили, проте недуга не відступала. Після того як Збройні Сили України звільнили Херсон, мама виїхала у Кривий Ріг. Лежала в інфекційній лікарні, але вона не вижила», – розповіла старша донька Дарʼя Кравченко.

Світлана народилась і жила в Херсоні. Здобула середню освіту в Комишанській школі №26. Працювала нянею у садочку «Сонечко». Дуже любила квіти – висаджувала їх і доглядала.

«Мама була дуже світлою людиною, чуйною і доброю. Обожнювала життя. Під час російської окупації рідного міста ми допомагали діставати потрібні людям ліки. Коли я виїхала, то мама продовжила це робити самостійно – я закупляла і передавала, а вона роздавала», – додала дочка.

Окрім Даріʼї, у Світлани Рогової залишилися син Стас і двійнята Поліна та Єгор. Старша донька взяла над ними опіку.

Історія з instagram каналу Victims of russia.