Глуходєдова Юлія, вчитель

Комунальний заклад "Харківський ліцей №10 Харківської міської ради"

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Всім доброго дня! Я – українка. Мене звуть Глуходєдова Юлія. Моє найкраще місце на Землі – Україна. Ще змалечку я полюбила все українське: мову, пісні, традиції тощо. Здобувши освіту в українській школі, а потім в університеті за спеціальність вчитель історії та географії. Для мене головним було – це українська мова у всьому: у побуті, спілкуванні, викладанні тощо. Я пишаюся тим, що я – українка, бо українці – це нація переможців, сильних та вільних духом людей.

Моя суперсила – це мої учні. Для мене вони супергерої та супергеройки, які продовжують жити, навчатися, розвиватися, цікавитися та пізнавати все навкруги, незважаючи на війну. Мої учні та учениці – це мужність, незламність та сила. Я вірю і знаю, що українська нація – найсильніша та найкраща у світі. І це доводять мої учні, які попри обстріли, небезпеку, тривоги продовжують йти до своїх мрій та втілення цілей. І я знаю, що діти – це ті, кого ми повинні підтримувати, навчати та навчатися разом з ними, бо вони будуть головними рушіями в розбудові нашої України.

Війна змінила кожного і кожну з нас, але не зламала. Коли у квітні 2022 року оголосили старт на онлайн-навчання я розпочала свої уроки на тиждень раніше, бо мої одинадцятикласники повинні були здавати новий формат ЗНО у вигляді НМТ. Кожного дня, навіть у відпустці, ми наполегливого готувалися до НМТ, хто мав змогу. Для мене найважливіше було якомога краще підготувати учнів, надихнути їх, що все у них вийде – і результати були найвищими з історії. Це була радість і щастя. Навіть нас, українців, не зламало вимкнення світла на 4-5 годин щодня. Я ходила до подруги у сусідній будинок, щоб провести уроки, поспілкуватися зі своїми учнями. Моє педагогічне кредо: «Щоб бути хорошим вчителем, потрібно любити те, що викладаєш і тих, кому викладаєш».

Що я роблю для Перемоги? Моє завдання – це навчати, виховувати майбутнє незламної України. Тримати освітній фронт. Я люблю свою Україну, вірю в ЗСУ і тому, коли є можливість разом з родиною, як можемо підтримуємо наших незламних: донат, обереги, солодощі, малюнки тощо.

Вірю в Перемогу незламної нації та розбудову квітучої, мирної України. Щиро дякую нашим Захисникам і Захисницям! Триматиму і надалі освітній фронт задля благополуччя та процвітання нашої України.

Все буде Україна! Українкою бути модно!