Товкач Ростислав, вчитель Цепцевицького ліцею Сарненської міської ради

Моя Україна майбутнього

Для кожної людини найріднішою є рідна земля, звідки починається історичне коріння її роду. Мені ж судилося народитися в Україні – благословенному краю з  чарівними краєвидами, оспіваними величними поетами, і працьовитими людьми з волелюбним козацьким духом. Чи ж можна тепер, в час нерівного протистояння з лютим ворогом, говорити про майбутнє? Мабуть, варто.

Найголовнішою ціллю кожного українця чи українки зараз є мир на рідній землі. Напевно, ще ніколи це коротке слово не звучало так часто, як в останні роки. Мир для мене – це спокійне життя без повітряних тривог, можливість бачитися з друзями, ходити до школи і, найголовніше, зібратися разом всією великою родиною у власному домі.

Коли переможемо, то розпочнемо будувати свою Україну майбутнього. Проте, насамперед, в День перемоги ми подякуємо усім людям, хто працював заради миру, але найбільше - українським воїнам-захисникам. Наш День перемоги стане днем вічної вдячності тим, хто поклав свої життя за свободу рідного краю. Саме тоді почнеться наше відродження: духовне й фізичне.

Я уявляю Україну майбутнього як країну, де права та свободи кожного громадянина гарантовані і захищені. Українська освіта доступна та якісна, а її програми відповідають вимогам сучасного світу.

Україна майбутнього - це країна, яка дбає про навколишнє середовище та ставить перед собою завдання зберегти природні ресурси для нащадків. Використання відновлювальних джерел енергії та екологічні ініціативи стають важливою частиною розвитку країни.

Україна майбутнього - це країна, де всі люди працюють разом, незалежно від релігії, національності чи соціального статусу, для досягнення спільних цілей.

Ми маємо потенціал зробити Україну майбутнього найкращою країною для всіх. Для цього нам потрібно усім об'єднатися та діяти разом, керуючись цінностями справедливості, рівності відкритості. Майбутнє України залежить від кожного з нас, від нашої віри та волі змінити сьогодення для кращого завтра.