Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Наталія Білявська

Посада учитель початкових класів Згурівського навчально-виховного комплексу «Гімназія - загальноосвітня школа І ступеня» Згурівської селищної ради Броварського району Київської області.

"Війна... Це страшне слово кожен із нас, українців, промовив 24 лютого, а згодом відчув на собі його жахливе значення. В одну мить обірвалися усі плани, усе зупинилося. Лунали лише страшні вибухи. Життя розділилося навпіл…

Настав один довгий день і одна неймовірно довга ніч, що тривали 36 діб, поки Збройні Сили України не вигнали ворога з території північної України.

За цей час дехто з учнів разом із батьками перебрався до інших громад, де було безпечніше, хтось виїхав за кордон, а всі, хто залишився, разом ховалися у підвалах та бомбосховищах під постійне виття сирен.

Важко було всім, але дорослі здатні аналізувати ситуацію і приймати рішення. Найбільші хвилювання були за малечу.

Всіляко намагалася відволікати їх: ми малювали небо, сонце, весну, рідну Україну, свої мрії, почуття, бажання, дивилися українські мультфільми. Впоратися зі страхом та безвихіддю дуже допомагало навчання. У нагоді стали Інтернет-ресурси, з яких використовували цікавинки, логічні задачі, тексти для читання з творчими завданнями. 

Не могла дочекатися, коли повернуться до рідних домівок мої дітки, мої пташенята. До кожного з них намагалася знайти особливий підхід, бо у кожного з них сьогодні такі різні й водночас такі схожі життєві історії.

Щодня підтримувала діточок морально, психологічно, емоційно, і таку ж підтримку отримувала від них.

Щиро дякую батькам моїх вихованців за співпрацю, розуміння. Разом – ми сила!

Навчальний рік закінчився, вичитали навчальні програми, написали діагностувальні роботи. Продовжуємо жити з вірою у те, що війна скоро закінчиться. Маємо великі надії на Збройні Сили України. Молимо Бога за перемогу України!"

Наталія Білявська, учитель початкових класів Згурівського навчально-виховного комплексу «Гімназія - загальноосвітня школа І ступеня» Згурівської селищної ради Броварського району Київської області

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.