Молчанова Вікторія
Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області
Викладач, що надихнув на написання есе: Щербина Жанна Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Україно моя! Багатостраждальна державо! Скільки довелося тобі пережити горя, нещастя, жорстоких випробувань! Знищували вороги мову, забирали в полон твоїх дітей, грабували і відбирали землі.

І ось у ХХІ столітті, коли всі сподівалися, що лихо позаду, що не може бути війни в сучасній цивілізації, знову прийшла руйнація і смерть у домівки українців. Зруйновані вщент міста і села, сльози невинних дітей - сиріт, роз’єднані сім’ї – це сучасна Україна. Та людина не може постійно думати лише про смерть, яка будь-якої миті може з’явитися на порозі. Допомагає вижити в такі хвилини думка про щасливе майбутнє моєї держави.

Наші люди найкращі, найсильніші. Ми зможемо перемогти лютого ворога! В Україні майбутнього всі будуть щасливі. Дорослі матимуть гідно оплачувану роботу, діти отримуватимуть якісну освіту. Науковці співпрацюватимуть із закордонними колегами, тому кожен матиме «розумний дім», у побуті, на виробництві, в сільському господарстві все буде механізовано – у людей буде більше часу на відпочинок, адже поїздки за кордон стануть звичайною справою. Також кожна українська родина зможе відновити свої сили та покращити здоров'я на морі в Одесі і в своєму Криму.

До влади прийдуть мудрі керівники, що піклуватимуться не лише про свій добробут. Країна перейме досвід Об'єднаних Арабських Еміратів, державна скарбниця поповниться коштами від туризму, бо кожен європеєць бажатиме побувати в давньому Києві, сонячній Одесі, таємничих Карпатах. Кожен захоче відвідати Україну!

Не залишиться поза увагою досвід Ізраїлю. На першому місці буде розвиток науки. Науковці матимуть гідні зарплати, тому не захочуть покидати Батьківщину, а будуть працювати на її благо.

Великі кошти підуть на розвиток військової галузі. У нас відбудують «Мрію», будуть виготовляти дрони, сучасні літаки, танки, які куплятиме увесь світ. Україна стане могутньою незалежною державою, до її думки прислухатимуться інші держави.

Керівники держави оголосять в Україні чотириденний робочий тиждень, щоб родини могли більше часу проводити разом. Пенсіонери матимуть великі пенсії і зможуть, як їхні однолітки за кордоном, подорожувати світом.

Кажуть, якщо дуже захотіти, то мрії здійсняться. Вірю, що мої мрії про майбутнє України стануть реальністю. А зараз головне – це перемога і мирне небо над нашою державою!