Олеся Осика

КЗ "Новонадеждинський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області", 9 клас

Вчитель, який надихнув на написання есе: Дрюкова Юлія Володимирівна

“Чому бути українкою – це моя суперсила”

Я суперсильна, бо я – українка і в цьому моя унікальність з-поміж інших народів.

Моя Україна – це країна з багатою історією, культурою та традиціями. Бути громадянкою моєї Батьківщини – це мати суперсилу, яка допомагає мені цінувати та пишатись своїм походженням .

По-перше, українська культура і мова – це те, що робить мене особливою. Українська мова – одна із мов найстаріших у світі, вона має свою особливу мелодійність та гармонічність. А я спілкуюся нею, набираюся сили та впевненості, бо з моїх уст звучить мова, якою говорили мої предки. Вона просто вражає своїми можливостями для висловлення думок, почуттів.

Наша українська культура досить багата на народні пісні, танці, традиції та різноманітні ремесла. Це додає українському народу унікальності та створює особливу, затишну атмосферу. Українці мають сильний дух та волю до перемоги. Український народ багато разів переживав випробування та труднощі, але завжди знаходив силу піднятися йти далі. Українці завжди боролися за свої права та свободу і ця боротьба продовжується й сьогодні . Ми вміємо відстоювати свої ідеали та цінності і це робить нас сильними. Україна відома своїми привітними та гостинними людьми, які завжди раді зустріти гостей та поділитися своїми традиціями та культурою. Наш народ має велику душу, вміє розуміти інших, а це робить нас відкритими та толерантними .

Бути українцем це дуже відповідально. Нашу мову багато разів забороняли і намагалися знищити , і все ж таки наша мова вижила. У наших серцях завжди залишаться безсмертні твори та пісні, в яких закладена душа українського народу, його історія, біль та переживання. Бути українцем – це не просто цікавитись нашою історією, літературою, святами та фольклором, а ще й бути частиною цього величезного пласту культури.

Тож бути українцем – це велика честь для кожної людини, це модно, стильно. Якщо мене спитають за кордоном, яка у мене національність, то я гордо з високо піднятою головою скажу: “Я – українка”. Моє походження - це моя суперсила, що надихає на нові звершення та досягнення.