Лєвєнцова Каріна, учениця 10 класу Комунального закладу "Тернуватський опорний заклад загальної середньої та дошкільної освіти" Тернуватської селищної ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Глушак Наталя Іванівна

Моя Україна майбутнього

Українці – це здавна сильний та мужній народ, який протягом багатьох років виборював право на власне існування. Минулий рік видався надзвичайно складним для кожного громадянина, адже ворог нещадно почав повномасштабну війну.

Проте українська стійкість у війні довела всьому світу, що ми окрема незалежна нація, що ми сильний та незламний народ.

Наша стійкість полягає в багатьох чинниках, зокрема в наших моральних цінностях. На мою думку, саме бажання свободи та волі є тим великим поштовхом до боротьби. Кожен українець воює на своєму фронті, але найтяжче, звісно, нашим захисникам. Віддати життя заради цього є найважливішою складовою нашої стійкості.

Багато чоловіків та жінок пішли захищати свою Батьківщину, щоб ми, молоде покоління, мали щасливе повноцінне життя.

Сьогодні, коли світ охоплений почуттями невпевненості та недовіри, слово «мир» набуває особливого значення. Для мене, мир – це не тільки відсутність війни та конфліктів, це також гармонія, співіснування та взаємоповага між усіма людьми у світі. Мир – це можливість жити далі та розвиватися.

Дивлячись у майбутнє України, я бачу країну, яка відзначається своєю культурною різноманітністю, толерантністю та відкритістю до нових ідей. Це держава, де кожен громадянин має власну думку та можливість її висловлювати, будь-хто може реалізувати свій потенціал, а освіта та наука є важливими пріоритетами.

Я впевнена, що уже зараз та після перемоги ми не будемо такими як були. Хто ж ми? Можна з впевненістю сказати: «великий український рід». Щоб пронести це почуття крізь століття, недостатньо просто говорити про важливість, потрібно вивчати історію та культуру українського народу, берегти рідну мову.

Адже нація існує доти, поки існує її мова. Якщо народ не цінує своє слово, то рано чи пізно він його втратить.

Я щиро сподіваюсь, що рідна земля заквітне всіма кольорами, і ми заживемо ще краще, вийдемо на вірний шлях.  Наші нащадки ніколи не будуть переживати такий жорстокий та складний період. На жаль, таким болючим способом ми будуємо цю дорогу у світле майбутнє. Тільки разом, спільними зусиллями збудуємо свою Україну, країну, з якої виїжджати би не хотілось, а іноземці мріяли би тут жити.

Скоро кожен повернеться до спокійного звичного життя, до свого рідного міста, зустрінеться з тими, кого давно не бачив. Та з гордістю буде пам’ятати цю сторінку нашої великої трагічної історії за свій шлях.

Коли Україна досягне цієї мети, я, як громадянинка, відчуватиму себе безмежно щасливою та пишатимусь своєю країною. Перш за все, я прагну долучитися до зусиль збудувати нову незалежну державу, а саме долучити всі свої навички та знання до розвитку освіти та науки, сприяючи створенню умов для творчого росту молодого покоління.

Також, я планую активно долучитися до розвитку громадянського суспільства та підтримати ініціативи, спрямовані на покращення екологічної ситуації в країні. Важливим кроком є сприяння у впровадженні енергоефективних технологій та використанні відновлюваних джерел енергії.

Україна майбутнього потребує об’єднаних зусиль кожного жителя. Ми маємо зрозуміти, що наша країна – це не тільки територія та уряд, але й кожна людина, яка живе та дихає під її небом. Ми всі маємо відчувати свою відповідальність за її майбутнє.

Отже, українці – це незламний народ, і наша стійкість до труднощів споконвіків одна з найсильніших. Ми воюємо за наші кордони, за свою незалежність та щасливе майбутнє.

Ніякий ворог не зможе вбити у нас той козацький дух перемоги. Вже зовсім скоро ми будемо радіти перемозі. І як говорив Т. Г. Шевченко: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі».

Головне і далі підтримувати одне одного, піклуватися, працювати, і позитивно мислити заради нашого переможного танцю.

Україна майбутнього – це країна, яку ми творимо разом. Спільними зусиллями ми зможемо побудувати краще майбутнє для себе, наших дітей та наших онуків. Нехай наша країна буде міцною, вільною і процвітаючою, а її майбуття настане як найскоріше!