Фертак Ксенія, учениця 9 класу Херсонського наукового ліцею

Вчитель, що надихнув на написання есе: Скрипка Олександр Іванович

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Бути українкою – це не лише привілей, а й справжня суперсила, яка визначає мою ідентичність та позицію у світі. Україна – це країна з багатою історією, культурною спадщиною та унікальною природою. І бути українкою – означає нести це багатство в собі та ділитися ним зі світом.

Українська мова – це моя гордість і сила. Вона – одна з найдавніших мов у світі, нею було написано багато визначних творів. Мова є важливим елементом ідентичності, і я завжди пишаюся можливістю спілкуватися українською та зберігати її живучість.

Суперсила українки має в собі багато складових. Перша з них – це бути патріоткою. На превеликий жаль, нашому народові доводилося постійно виборювати свою свободу в революціях, повстаннях, війнах. Через це ми почали цінувати нашу культуру, ми зрозуміли, наскільки важливо любити свою Батьківщину. Наша духовна спадщина, танці, музика, живопис – це скарби, якими я пишаюсь.

Українська культура – це поєднання традицій, звичаїв, народних ремесел усіх куточків моєї рідної неньки України. Моя суперсила полягає в тому, що я можу розповідати світові про барвисту українську культуру, сприяючи її збереженню та розвитку.

Суперсила має в собі і складову історії. Бути українкою – це бути спадкоємицею героїчних подвигів минулих поколінь, які відстоювали свободу і незалежність країни. Виходить, якщо я українка, то можу підтримувати цей дух боротьби та прагнення до кращого майбутнього для України.

Ще одна складова суперсили українців – це стійкість. Наша буремна історія навчила нас гідно переживати багато проблем і різних випробувань. Саме завдяки цьому досвіду ми стали міцнішими і витривалішими, саме тому зараз ми тримаємо фронт, досі живемо у вільній Україні і допомагаємо нашим військовим. Ми ніколи не пасували перед труднощами, не здамося і зараз.

Україна багата на природні красоти: Карпати, Дніпро-Славуту, ліси й поля,  моря й озера… Ми бережно ставимося до екології країни, примножуємо її багатства. А значить, суперсила українки – це також тісний зв’язок з природою.

Урешті-решт, бути українкою - це мати можливість приносити користь своїй країні, відчувати себе потрібною. Україна ніколи не відмовиться від  активних, розумних та відданих громадян для подолання викликів сучасності, будування демократії та процвітання економіки. Суперсила українки – це мати можливість брати участь у цьому процесі і робити свій внесок у розвиток країни.

Отже, бути українкою – це моя суперсила, яка дарує мені ідентичність, мову, культуру, історію та відповідальність перед своєю країною. Ця суперсила надихає мене на досягнення великих цілей та допомагає зберігати й розвивати те, що робить Україну такою унікальною і прекрасною. Ця суперсила допомагає мені в житті, надає упевненості в собі, у тому, чим  я займаюсь і чим  живу. Я пишаюсь тим, що  українка. Ця суперсила робить нас, українців,  не схожими на інших, унікальними, і наділяє такими чеснотами, володіючи якими, ми впевнено крокуємо у щасливе, мирне європейське майбутнє.