Дитюк Даніїл, студент 2 курсу відокремленого структурного підрозділу Фахового коледжу зв`язку та інформатизації Державного університету інтелектуальних технологій і зв`язку

Вчитель, що надихнув на написання есе: Борик Ірина Дмитрівна

«Чому бути українцем – це моя суперсила»

Україна… Моя рідна країна, земля наших батьків, на якій нам судилося народитися і жити, яка стала для нас Вітчизною.

«Україно моя! Чисті хвилі ланів, Променисті міста, голубінь легкокрила!»

Доля дала мені щастя народитися в Україні з величезною і трагічною історією, не лише трагічним сучасним і величним майбутнім ( щиро вірю в це). Щасливий я, бо українець, бо народився і живу на чудовій мальовничій землі – в славній Україні.

«Моя Україна! Мій краю єдиний! Для мене ти – сонце, що світить у небі, Для мене ти  - жито, що стигне у полі. Для мене ти – калина, що росте під вікном».

Рідна Україна! Яка ти близька і дорога усім нам. Україна - рідна земля дідів наших і прадідів. Рідний край починається не лише з батьківського порогу. Він починається з прадавніх коренів нашого народу, який шанував працю, хліб на столі, мамину колискову пісню.

Для мене Україна – це моє рідне місто, моя домівка, мої мама і тато, моя вулиця, моя велика родина, мої друзі й мої однокласники, мій рідний край.

Україна – це та земля, де завжди на мене чекатиме батьківська хата, зігріта родинним затишком, добротою та материнською ласкою.

«Я – українець! Горжуся й радію, Що рідною мовою Я володію. В країні я вільній живу!»

Героїзм українців викликає захват не лише сьогодні - наш народ упродовж віків демонстрував військові успіхи. Століттями чужинці дивувалися незламності та  мужності духу українського народу. Варто пригадати блискучі перемоги козацтва  під керівництвом Богдана Хмельницького та отамана Сірка, славні подвиги наших воїнів, що визволяли Україну  від німецьких окупантів. Та й у наші дні українці дали достойну відсіч до зубів озброєній московській орді.

Український  народ не припиняє дивувати світову спільноту своєю злагодженістю та звитягою. Міцний зв`язок поколінь свідчить про нашу силу, непереможність, незламність і велике щасливе майбутнє України. У чому ж полягає таємниця непереможності та незламності духу українського  народу протягом цілих віків і до сьогодення? Духовність, віра, дух свободи та гостре відчуття потреби боротьби  за справедливість – ось вони фундаментальні  камені нездоланності духу українського народу. Відвага, стійкість, свобода, незламність духу, мужність  - з такими чеснотами асоціюють український народ у світі сьогодні.

«Ми воїни. Не ледарі! Не лежні І наше діло праведне й святе Бо хто за що, а ми за незалежність Отож нам так важко через те»                             

Війна як ніколи згуртувала українську націю, мобілізувавши весь потенціал на відсіч ворогу. Вона торкнулася кожної української родини, стала частиною нашого життя, а перемога у ній – стала спільною метою всього українського народу. Вже  більше року Україна живе в умовах найжорстокішої війни, яка була розв`язана росією. Для нашої країни вона стала  народною  війною за незламність і суверенітет, за цивілізований вибір і приналежність до європейської цивілізації.

Кожного дня ми платимо занадто велику ціну за свою свободу та незламність – життя наших захисників та  захисниць, життя дітей, зруйновані міста і села. Кожен з нас робить все можливе і неможливе, щоб наблизити нашу Перемогу. Єдиним поривом стала підтримка  армії - кожним та звідусіль. Хтось донатить кошти на потреби ЗСУ, хтось працює волонтером. Підступні вороги намагаються зламати український  народ, обстрілюючи  нашу  країну, залишаючи без світла та води, але ми маємо сподівання, віру та впевненість. Кожної  хвилини  ми  доводимо, що  зможемо здолати будь-які труднощі, підтримуючи один одного. Разом переможемо найскладніше випробування та покажемо всьому світу, що ми нація з сильним духом, що зламати нас не вдасться.

«Українці! Рідні браття! Ще прийде весела днина Хай живе в серцях, багаття і квітує Україна».

В Україні  зараз  дуже  нелегка ситуація. Чим я можу наблизити перемогу? Тим, що стараюсь  добре  навчатися, тому що війна негативно вплине на нашу економіку, і, щоб покращити її рівень, нам конче потрібні досвідчені спеціалісти. Ще ми з мамою  збираємо  кошти на ЗСУ, бо вони їм необхідні. Навіть малими коштами ми їх підтримаємо. Рік тому я закінчив ліцей № 6, де у мене залишилось багато  моїх однокласників. Напередодні свята Дня захисників та захисниць у ліцеї проходила акція «Тепла хвиля».

Я разом з своєю матусею напекли різних смаколиків, а потім мої друзі передали їх нашим захисникам. Крім того, я намалював картини, які  прославляють звитягу та мужність наших воїнів,  які передають  нашу безмежну любов та щиру вдячність.  Разом з друзями  своїми руками в межах акції виготовили обереги для наших захисників. У них ми вкладали найщиріші бажання подяки, що сповнюють наші серця, коли ми чуємо про успіхи наших героїв на передовій. У вихідні дні стараємося разом з мамою знайти вільну годину, щоб допомогти волонтерам плести захисну сітку. Вона збереже життя нашим воїнам на передовій.   

 Стійкість та незламність українців  на  шляху  до  Перемоги  сьогодні захоплюють весь світ. Наш шлях  до Перемоги – непростий!  Проте ми  цією дорогою крокуємо разом і ми переможемо, адже кожен робить своє заради омріяної та великої Перемоги.

«І буде мир….. І вишні зацвітуть У рідному моєму краї Лелеки добру вістку принесуть: «Кінець війні, ми ворога здолали!», І на світанку вмиється Земля Ранковою холодною росою, І буде чути пісню солов`я А не ревіння літаків над головою!»