З початку повномасштабного вторгнення наш населений пункт був окупований, прожили в окупації кілька місяців. З окупації довелося виїжджати за відсутності гуманітарних коридорів. У квітні 2023 року наш будинок частково зруйнований через обстріл російськими військами, згодом його ще й обікрали мародери. Після підриву Каховської ГЕС нижня вулиця нашого району була підтоплена, не мали змоги дістатися будинку. Дитина дуже потребує відпочинку і спілкування з однолітками, оскільки відчула на собі всі жахи війни.

Найбільш шокуючим та важким був сам початок повномасштабної війни. Втрата будинку, зв'язків дитини з друзями і однолітками. Шокуючими були ночі під обстрілами, які проходили в сховищах. Всі дні війни для нас триваючий жах та потрясіння. Важко втрачати та покидати свій дім. З моменту окупації нашого населеного пункту щонайменше місяць в магазинах були пусті прилавки, не було продуктів, а якщо і були, то за завищеною ціною в перекупників на ринку. Катастрофічно не вистачало продуктів, засобів гігієни тощо.

Психологічно дитина постраждала, оскільки ми дуже близько проживали від місця, звідки окупанти вели обстріли інших населених пунктів.