Галабурда Богдана, 8 клас
Людинський ліцей
Вчитель, що надихнув на написання есе: Олександрович Софія Анатоліївна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Я – українка! І дуже пишаюся тим, що живу на такій прекрасній землі. Наша країна це – вільна держава, яку я безмежно кохаю.

Україна може пишатися своєю історією, культурою та природою. Трагічні роки життя нашого народу, показали всім людям, що країною потрібно пишатися. Яка прекрасна природа на нашій Батьківщині! Ліси, лани, поля, гори: в нашій країні це все пречудово гарне, миле, любе моєму серцю, а повітря, яке, здається, чистішого немає у цілому світі.

Ми незалежний і незламний народ. Досі в Україні живуть веселі, добрі та щирі люди. Наші люди ніколи не здавалися, завжди боролися за повне право називати себе – українцями. Сильний та непереможний наш народ власноруч творив історію української держави.

В країні були і будуть талановиті люди, їхні імена завжди будуть популярні і лишаються в історії на багато поколінь. Леся Українка, Тарас Шевченко, Богдан Хмельницький – перелік нескінченний.

Зараз єдиний український народ, ніколи не зламається і завжди буде підтримувати один одного. В цьому й полягає незламність духу і сила нації, яку неможливо до кінця зрозуміти й осягнути.

Зараз на нашій Батьківщині є нелегкий час. В нас триває війна майже два роки. Але наш народ об’єднався і вся країна вірить в перемогу. Українці кожного дня моляться до Бога за Україну і за наших воїнів. Ми допомагаємо Збройним Силам України всім, як тільки можливо. І я знаю, що завдяки нашій вірі і підтримці, ми обов’язково здобудемо перемогу.

Я дуже щаслива, що народилась в Україні, що живу в таких гарних місцях і можу з гордістю сказати, що моя Україна найпрекрасніша та наймиліша.

Отже, суперсила кожного українця – зростаючи та вдосконалюючись діяти, допомагати, вірити та бути незалежними.