Холодько Богдана

9 клас, Сварицевицький ліцей Дубровицької міської ради

Вчителька, яка надихнула на написання – Чудінович Тамара Степанівна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна майбутнього. Час, коли ми живемо, і події, які в ньому відбуваються, змінюють нас і наші погляди. Незмінними, на мою думку, лишаються лише загальнолюдські цінності: мир, добро, справедливість. І стають вони більш вагомими саме тоді, коли їх утрачаєш.

Справжню цінність мирного існування ми зрозуміли, коли до нас прийшла війна, коли кожна родина відчула біль від утрати найрідніших, коли постійно перебуваєш у стані тривожності, відчаю, безперспективності.

Хочеться душевного спокою, радості від життя, відчуття щастя і впевненості в завтрашньому дні. Саме з цими поняттями у мене асоціюється Мир. Надіюся, що незабаром наша ненька Україна стане мирною країною.

Бачиться вона мені вільною від ворогів, із сильною і міцною армією, здатною захистити від будь-якого агресора. А керує Україною обраний компетентним парламентом президент - людина мудра, чесна, справедлива, яка об'єктивно оцінює свої можливості. Наш унікальний народ, сила якого в єдності та самоорганізованості, має повне право на те, аби ним лідерами при владі були далекоглядні патріоти-професіонали, діяльність яких була б спрямована на служіння інтересам країни, а не на власне збагачення. Досить нам псевдопатріотизму, який ховає свою справжню суть за красивими словами, гарними вишиванками і плодить "перевертнів".

В Україні майбутнього усі рівні перед законом, дотримуються норм Конституції, однаково відповідають за всі свої учинки у справедливому суді.

Кожен повинен чесно працювати на благо рідного народу й отримувати гідну заробітну плату, а не "подачку"; не змушений буде виїжджати за кордон у пошуках кращої долі.

Прекрасно розумію, що чудес не буває. Треба працювати усім, не покладаючи рук, аби відбулися бодай найменші позитивні зміни.

Насамперед, я вважаю, варто розвивати аграрний сектор, тому що саме тут у нас більше можливостей. Слід розмінувати усі поля і розпочати на них відповідну роботу залежно від пори року. Я народилася в селі й добре усвідомлюю важливість цієї праці. Після закінчення школи планую вступити до сільськогосподарського інституту, здобути хороші знання від професіоналів своєї справи, аби повернутися в село підготовленим спеціалістом. Усі свої знання і вміння спрямувати на відродження України.

Згодом країну відбудуємо і стане вона індустріально-аграрною. Я вірю, що так воно і буде. Головне завдання зараз - зберегти якомога більше наших людей - ту силу, яка здатна відновити країну. Народ наш працьовитий, не боїться труднощів, здатний подолами усі негаразди. Разом ми зможемо швидко дійти до своєї мети - мирної і щасливої України. Миру нам усім!