Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Реуцька

«Нам стало ні з ким святкувати державні свята та дні народження»

переглядів: 1094

Що таке мир для мене? Мені здається, точного визначення в мене немає. Але переважно – це коли для виїзду в інше місто не потрібно проходити огляд і оформляти документи.

Ми з моєю сім'єю часто виїжджаємо в місто Артемівськ, яке знаходиться найближче до мого рідного міста, у якому я народилася й живу досі, Горлівці. Мої батьки часто їдуть туди, бо на цьому закладається їхня робота. Ми ж із сестрою часто залишаємося удвох або з бабусею. Мамі й татові це все набридає, але їм доводиться продовжувати. Мені дуже шкода їх, коли після блокпостів у них болять голови або вони знеможені лягають спати.

Також мир для мене – це присутність усіх моїх рідних поруч зі мною. Після того, як усі мої родичі та друзі поїхали, нам стало ні з ким святкувати свята та дні народження. Раніше я в будь-яку мить могла зателефонувати комусь зі своїх близьких, попередити про прихід і прийти ночувати до бабусі, тітки або кого-небудь ще.

Ще миром я вважала час, коли я могла поїхати в місто і гуляти там допізна зі своїми друзями або сестрою і не боятися, що транспорту вже не буде або що до нас можуть підійти військові. Якби не було цієї війни, у мене було б більше можливостей, а поруч були рідні.

Я дуже хочу, щоб над нами було мирне небо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій