Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Астаніна

"Найбільша потреба переселенців з Маріуполя – це тимчасове житло…"

переглядів: 1233

Надія Астаніна після початку бойових дій на Донбасі у 2014 році приймала переселенців з прифронтових населених пунктів Донеччини. Тоді в рідному Маріуполі вона працювала у міському соціальному гуртожитку. Там людей, які були вимушені тікати від війни, називали «новими маріупольцями» та допомагали почати життя у новому місті.

Після початку повномасштабного вторгнення мешканці гуртожитку знову були вимушені бігти з міста, яке нищили ракети та авіабомби. Надія Астаніна залишалась у Маріуполі навіть під час масивних обстрілів та насилу виїхала з того пекла. Історія про це є в Музеї.

Тепер вона сама переселенка - живе у Дніпрі. І надає прихисток вже своїм землякам з Маріуполя. Виконує обов’язки директорки Маріупольського соціального гуртожитка у Дніпрі, який відкрився на базі центру «Я-Маріуполь». Про те, як створювали затишок для маріупольців, які лишилися без даху над головою, - розповіла Музею «Голоси Мирних».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 2023 Відео Історії мирних жінки переїзд обстріли житло внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій