Харченко Софія, Харківський педагогічний фаховий коледж Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради

На мою думку, війна почалась тоді, коли для людини стало мало того, що вона має, і їй треба більше. І замість того, щоб шукати це мирним шляхом, вона шукає цей шлях через війну.

Для людини війна приходить тоді, коли в її життя приходить жорстокість, кровавість, й починають забирати те, що для цієї людини було важливим у її житті.

Майже в кожній родині є батько чи син, які проходять або проходили війну. Для цієї родини саме страшне – побачити по телебаченню або в списках загиблих знайоме ім’я .

На війні навіть ті люди, які не мали віри, починають вірити в Бога.

Найважче всього втрачати місце, де ти народився, ти від’їздиш тільки тому, що твоє місто знаходиться в середині війни. Ти їдеш зі свого міста і думаєш тільки про те, коли ти зможеш повернутися додому. Є люди, які не можуть бачити своїх рідних тільки тому, що вони знаходяться в окупованій частині країни.

Я сподіваюсь на те, що в майбутньому всі війни закінчяться. Чоловіки та сини повернуться додому до своїх дітей, матерів та жінок.