Аврамчук Софія, учениця 8 класу Ліцею № 5 м. Житомира

Вчитель, що надихнув на написання есе - Клепус Тетяна Валеріївна

Моя Україна майбутнього

«Україна в майбутньому» - цікаве питання, чи не так? Що ж, в багатьох з нас різні думки та теорії з цього приводу. І всі вони заслуговують на життя! Сьогодні ж я хочу поділитися своїм баченням нашої прекрасної держави в майбутньому. Не буду казати неправду, майбутнє в нашої країни буде не легким, але точно визначним, адже після всіх важких часів розпочинається піднесення. Зважаючи на ситуацію, що склалась в державі після 24 лютого, можна точно сказати, що спокійне життя чекає на нас не скоро.

Велика територія нашої країни була захоплена, замінована, знищена і ще більше українців загинуло. Багато хто зараз скаже: «І що? Відбудуємо і все буде добре», але ж ні. Все не так просто, як здається. На відбудову піде немало сил та коштів, а ще більше часу!

Але головне питання, не в часі, а в людях, в їх згуртованості, ідентифікації. Чомусь, багато українців і досі не зрозуміли, хто вони і за що борються, їм просто «какая разніца». Невже їм так легше, простіше жити без відповідальності? Можливо, проте саме народ є основою шасливої, розвиненої, квітучої України.

Я вірю, що всі українці це зрозуміють і об'єднаються, повстануть разом за спільну ідею процвітаючої, передової держави під безкраїм жовто-блакитним стягом.

Я вірю в те, що війна закінчиться зовсім скоро і яскраво засвітить сонце над нашим небом. Україна здолає основні внутрішньодержавні  проблеми, а саме: корупцію, економічні кризи, політичні протистояння. Будуть розбудовуватися міста, створюватися та реалізовуватися нові проекти, які просуватимуть нашу державу на передовий план в міжнародній спільноті.

Після війни почнуть відновлювати сільське господарство по всій країні, адже в нас така багата та родюча земля.

Я впевнена, що майбутнє покоління житиме в кращих умовах, не бачачи війни та жахливого кровопролиття за рідну землю, як нажаль, ми. Вільній та квітучій Україні бути, головне нам зараз вчасно усвідомити, що ми, українці, і наша єдність і є основним рушієм добробуту нашої держави!