Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Володимирівна Горьковенко

«На території пологового будинку їздили танки»

переглядів: 686

Луганчанка Людмила народила дитину під обстрілами. Молоду маму виписали додому на третій день після пологів, аби не наражати на небезпеку її і малюка - навколо лікарні йшли активні бойові дії.

Я проживала в селищі Станичне Луганського району, я тут народилася. Гарна була життя до війни. У нас вдале селище, яке було пов'язане транспортною розв'язкою з Луганськом. Ми працювали в Луганську, працювали заводи і фабрики. Все було добре, не скаржилися. Я брала кредити, будувала будинок, купувала меблі, ми відпочивали регулярно.

А перший день війни настав, коли мені вже був термін народжувати дитину. Останнім дизелем я потрапила в Луганськ і там народжувала. Наш дизель-поїзд зупинився прямо на мосту, коли я їхала з сумками в пологовий будинок. Дуже сильно стріляли, потім на деякий час стрілянина припинилася, і наш дизель прорвався до Луганська.

Першого червня я була в лікарні, а другого червня повідомили, що у нас на вулиці стався авіаналіт і загинуло дуже багато людей і дітей - тих, кого я знала. Я переживала за маму, яка тут була, а потім з Луганськом взагалі перервався зв'язок. Автобуси і дизелі перестали ходити.

Я народила сина 14 червня. Весь цей час ми перебували коридорах, лежали з дітьми на сітках після кесаревого розтину. Нам ставили старі звичайні ліжка ближче до сходів, щоб коридор якось захищав від вікон. Тому що в той час лікарня вже перебувала під обстрілом, а на її території їздили танки.

Я пробула там всього лише три дні. Мені тільки зняли деякі шви і відправили додому. Хоча в моєму становищі не можна було ще навіть вставати. А я взяла дитину і приїхала додому. Потім куми мене вивезли з Луганська в Станицю.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 Текст Історії мирних жінки діти 2014 переїзд психологічні травми обстріли діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій