Валентина Миколаївна виявилася заблокованою в своєму селі - не було ніякої можливості виїхати протягом декількох місяців. Разом з онукою харчувалися консервацією і проводили добуза добою в підвалі, рятуючись від обстрілів.

До війни була хороше життя. Жили з чоловіком, переїхали в село Валуйське Станично-Луганського району, побудували хороший будиночок з усіма вигодами. Чоловік в 2013 році помер.

Коли війна почалася, я тут була, у Валуйському. Було дуже страшно. У моєму підвалі жили сусіди - три сім'ї і я з онукою. Бувало, що будинок від вибухів підстрибував. З усієї зброї стріляли, у дворі два снаряди впало, по півтора метра глибиною ями вийшли. Розбили мені сім вікон в будинку, металочерепиця зрешечена. Так ніхто цей дах і не замінив.

Нічого не працювало, і виїхати ми нікуди не могли. Нас не пускали ні в сторону Мелового, ні на Луганськ - міст був підірваний. Це таке було життя, що пекло просто. Скільки людей на нервовому грунті померли і вмирають, смертність просто божевільна.

Сусід вийшов з підвалу, і знову почали обстрілювати. Він впав і лежав, потім якось під паркан підповз і по смородині уповз додому, тому що назад в гараж просто не давали зайти. Він тільки поворухнеться - стріляли в нього. Дружина трохи не збожеволіла, думала, що його вбили вже. Я тоді думаю, що робити і говорю йому: «Павло Андрійович, якщо ви живий, одним пальцем поворушіть, покажіть, що ви живий, тому що Люда вже з розуму сходить». І ви знаєте, він дійсно пальцем мені показав, що живий. Коротше, тут такого нахвилювалися, що не дай Боже знову повториться.

У городі все засохло, урожай пропав. Виживали тільки на консервації, слава Богу, була в підвалі. Потім поїхали з онукою в Біловодськ. Я вирішила, що сильно далеко не буду їхати, тому що все одно сюди при першій же можливості приїжджала, брала консервацію, якісь ковдри і везла туди, щоб хоч якось нам виживати.