Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Григорівна

«На старості років я залишилася бомжем»

переглядів: 740

Що можна розповісти хорошого, якщо тільки почалася війна – мені спалили квартиру? На старості років я залишилася бомжем. Жити можна було, але війна забрала здоров’я, сили – усе забрала. Ніякої тепер ні радості, ні задоволення в житті немає. Живемо одним днем. Прожили – і слава Богу.

Квартира розбита, її відновили, але там все згоріло, стоїть порожня. Грошей у мене немає, щоб купити якісь меблі та можна було в ній жити. Зробили її, обшили гіпсокартоном, пофарбували – ось так і закінчили ремонт у квартирі. У нас все повністю згоріло, до нитки. Я залишилася без нічого. Зараз живу на орендованій квартирі.

На старості років я залишилася бомжем

Я була вдома, коли з першим обстрілом усе затріщало, посипалися вікна та провалився дах. Я жила на верхньому поверсі. Це було моторошно. Потім ми сиділи в підвалі й від страху тільки кричали, молилися та плакали. Це такий жах був, коли все тріщало, сипалося, і думали, що зараз все завалиться. А як діти наші, онуки кричали... Онучка як схопила мене за коліно, шестирічна дитина і каже: «Бабуся нас зараз уб’ють? Ми зараз помремо?» Можна це пережити?

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери діти 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна здоров'я харчування дітей житло непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені діти перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій