Заклюка Дмитро

9 клас, Андрушківський ліцей імені А. Н. Вітрука

Вчителька, що надихнула на написання – Марун Світлана Михайлівна

Моя Україна майбутнього

Кожен з нас з нетерпінням чекає перемоги України над ворогом, який уже багато сотень років намагається знищити нас, нашу культуру й нашу свідомість. Але в нього нічого не вдасться, поки наші землі виборюють відважні воїни, волонтери допомагають усім, чим тільки можуть, і взагалі кожен українець докладає якомога більше зусиль заради нашої перемоги. Хтось донатить на ЗСУ, хтось готує їжу для військових, хтось плете маскувальні сітки тощо.

Мир та звичайне спокійне життя – це саме те, за що бориться й на що сподівається кожен українець, починаючи з лютого 2022 року. Особисто для мене мир – це відчуття безпеки. Наприклад, коли я можу просто грати з друзями й не боятися, що в мій дім прилетить ракета.

Також мир – це свобода. Зокрема, коли я спокійно можу поїхати в будь-який куточок нашої мальовничої країни. Наприклад, до Азовського моря, де я колись відпочивав. І я обов’язково поїду туди ще раз після перемоги.

А також мир – це безпека, тобто коли немає потреби спускатися в бомбосховище під час повітряної тривоги. Коли тривоги не лунають зовсім! І я можу бути спокійним за своє життя та життя моїх рідних і друзів.

Я вірю, що зовсім скоро це усе справдиться. І усі ми будемо спати спокійно. А також зможемо будувати довготривалі плани щодо кар’єри, місця проживання, відпочинку тощо.

Я впевнений, що в України грандіозне майбутнє. Після війни відбудуються будинки, оживуть міста. На окупованих територіях знову замайорить синьо-жовтий прапор.

Сподіваюся, що українська культура стане популярною. І про наші традиції говоритиме увесь світ! Усі знатимуть про наш борщ і полтавські галушки. На уроках зарубіжної літератури в інших країнах вивчатимуть творчість українських письменників.

Багато туристів приїжджатимуть до України, щоб подивитися на неймовірні пам’ятки природи та історії, яких в Україні чимало. Наприклад, Кам’янець-Подільська фортеця, Кам’яна Могила, музей «Писанка», водоспад Шипіт, Чернівецький національний університет, який іноді порівнюють з Хоґвартсом та інші.

В Україні зніматимуть значно більше фільмів та серіалів. Можливо, з’явиться щось схоже на аніме, яке я так люблю. Але воно матиме свій особливий шарм.

Я хочу, щоб Україна була зразком для інших. В Україні будуть вчитися іноземні військові, щоб перейняти такий важливий досвід, як наш.

Та й не тільки військові. В Україні надзвичайно професійні програмісти, які багато що вміють. Я, до речі, теж мрію стати програмістом, щоб створювати корисні програми.

У мене ще багато мрій, які я хочу втілити в життя після нашої перемоги. Насамперед, разом з усіма я відсвяткую перемогу. Згодом я планую вступити до університету, де я вивчатиму інформаційні технології. Також я хочу побувати в усіх, цікавих для мене, місцях в Україні. А також я хочу бути людиною, яка може допомогти іншим у скрутний час.

Ось така моя Україна майбутнього. Вона сильна й успішна. На неї рівняються. І я теж обов’язково зроблю свій внесок у її процвітання.