Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Коптякова

"На наступне повідомлення друга Олена вже не відповіла"

переглядів: 62

46-річна Олена Коптякова загинула 9 березня 2022 року в Ізюмі Харківської області. Того дня будинок на вулиці Першотравневій, 2, де вона мешкала, вчергове обстріляла російська армія. Цілий під’їзд обвалився. У підвалі й квартирах загинуло майже півсотні людей. Зокрема, й 13-річна донька Олени.

На наступне повідомлення друга Олена вже не відповіла

Вулицю, де розташовувався цей будинок, у січні 2023 року перейменували на вулицю Пам'яті.

Олена Коптякова закінчила Харківський інститут комунального господарства. Працювала в різних сферах: у конструкторському бюро, журналісткою на радіо, вишивальницею. Вона була життєлюбкою. Обожнювала квіти, цікавилася психологією. Вела освітні курси для малечі.

«Вона не йшла по одній дорозі. Ми познайомилися в соцмережах, у нас був спільний інтерес – любов до поезії. Олена писала вірші в шекспірівському стилі. Ми переписувалися, жартували. Я був здивований, як тонко вона відчувала кольори. Олена вишила портрет однієї родини, де неймовірно гарно передала атмосферу цієї сім’ї нитками і кольором», – пригадав друг Олени, Валерій Головаш.

Після початку повномасштабної війни через потужні обстріли та перестрілки на вулицях Ізюму Олена не змогла виїхати з міста.

Валерій згадує останню переписку з нею: «Олена написала, що їх бомблять вже 9 годин. У будинку немає світла, немає нічого. А вони з донькою сидять у ванній кімнаті. Я ще сказав їй, що там небезпечно. Олена відповіла, що навіть у коридор вийти не можуть, бо вибухами повиносило вікна і двері. Олена сказала, що гріє собою дитину. А та вже так втомилася боятися, що просто без сил заснула...»

На наступне повідомлення друга Олена вже не відповіла.

«Приємні, позитивні, завжди з усмішкою... Про таких кажуть тільки хороші слова. Світлі промінчики... Назавжди в пам‘яті...», – сказала про Олену та її дочку знайома Світлана.

Олену Коптякову поховали в Харкові 24 лютого 2023 року.

У неї залишилися старший син, мама і брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій