Терентьєв Дмитро, студент 1 курсу ВСП «Путивльский фаховий коледж СНАУ»

Вчитель, що надихнув на написання есе - Борисенко Ольга Леонтіївна

Моя Україна майбутнього

На мою думку, кожна країна має майбутнє, якщо вона незалежна і вільна. Зрозуміло, що свою волю треба захищати й виборювати, бо тільки мирне життя може забезпечити нормальні умови для розвитку і щасливого майбутнього.

Мир. Яке звичне й навіть затерте слово. Але до певних подій. Ми не можемо оцінити й зрозуміти це поняття, поки не станеться жахливе – війна, коли життя розділяється на дві половини: до і після.

У мене було звичайне дитинство: мама, бабуся, дім, садочок, школа, друзі. Скільки разів бабуся розповідала про війну: їй  було дванадцять, коли почалася Друга світова, вона бачила жорстокі страти в Путивлі, коли нацисти зганяли людей і примушували їх дивитися на ці злочини. Ідучи до школи, вона пробігала із заплющеними очима повз повішених на деревах людей.

Вона втратила маму під час бомбардування міста у вересні 1943 року і знайшла її смертельно пораненою у високій траві на березі Сейму. Я уважно слухав бабусю, та ця розповідь все ж сприймалася, як жахлива, але дуже давня історія.

І  ось це сталося на нашій землі. Тому  я дуже добре зрозумів, що таке мир. Мир – це ранішня тиша, тепле сонце, спів пташок, плескіт води, привітання батьків і багато того звичайного, на що ми не звертаємо уваги за звичайних умов.

Мир – це життя без повітряної тривоги, без мобілізації, без поранень і смертей, без спалахів і руйнувань, без сліз матусь і дітей. Мир – це майбутнє після війни.

Кожна країна має майбутнє, але яким воно буде – залежить від нас, українців. На мою думку, після перемоги наша країна дуже зміниться духовно, морально, матеріально. Ми станемо сильними і нездоланними, багатими і більш досвідченими, ми будемо розуміти де добро і зло, правда і кривда тощо.

Ми відбудуємо міста і села, відкриємо нові підприємства, школи, лікарні, спорткомплекси та багато іншого. Ми будемо працювати задля нашого світлого і мирного майбутнього.

Тільки  добрі, порядні, освічені люди, які поважають свої традиції, історію, тих, хто загинув, захищаючи рідну землю, гідні побудувати щасливу Україну. Я вважаю, що, навчаючись і працюючи в нашій країні, молодь зробить свій великий внесок в майбутнє України.