Писаревська Владлена Віталіївна, 16 років, Харківський педагогічний фаховий коледж Комунального закладу "Харківська педагогічна академія" Харківської обласної ради

Війна — це найстрашніший злочин проти людства. На війні гинуть діти, дорослі, а також страждає природа. Вона залишає за собою розруху. Війна на сході України або Війна на Донбасі — збройний конфлікт, розпочатий російськими загонами, які вторглися у квітні 2014 року.

На той час я була маленька і не усвідомлювала про це. А зараз, дивлячись новини, статті в інтернеті мені дуже важко у це повірити. 

Звичайно, що моє ставлення до ситуації на сході є негативним, оскільки кожного дня хтось покладає свою душу й тіло за вільну Україну.

Раніше ніколи не могла  подумати, що в 21 столітті стану свідком подібного насилля.

Життя у людини лише одне. Війна – це страх не тільки за своє життя, це страх за сім'ю, за мою країну, за все людство.

Дивлячись відео на цю тему,  цей день означав для мене біль, печаль та тривогу. В очах моіх батьків була велика невідомість, що буде далі?

Люди зустрілися з новою реальністю, вели розмови, хвилювались за тих людей, які воювали та постраждали, деякі втратили роботу, будинки, дорогих для них людей, що ж відбувається в країні?!

Мені хочеться вірити, що люди навчаться домовлятися між собою, не створювати загрози для власного життя і всього світу. Мир – це щасливе майбутнє, яке ми створюємо самі.