Дудник Поліна, учениця 10 класу ДНЗ « Уманський ПАЛ»

Вчитель, що надихнув на написання есе - Старовойтова Тетяна Володимирівна

Моя Україна майбутнього

На долю нашої країни та народу випало чимало випробувань таких, як царський гніт, Друга світова війна, голодомор, геноцид, радянськи часи. Наш народ також пройшов складні роки незалежності, революцію. І знову нас настигли важкі часи з повномасштабного вторгнення. Війна, яка забрала життя багатьох українців та людей котрі жили в Україні. Кожен день і кожну ніч звучать звуки сирен, котрі наганяють страх і паніку протягом майже двох років.

Що означає Мир для нас сьогодні ?… Не так давно я усвідомила, що насамперед Мир – це не думати про війну і не чути звук вибухів під час тривоги. Кожен українець бажає, щоб в його житті був мир, безпека сім’ї та рідних. Мир – це безпека людей, як малих так і похилого віку.

Відчуваючи себе у безпеці ми можемо бути тим, ким хочемо, ми можемо розвиватися та реалізовуватися в різних напрямках або сферах не хвилюючись, що може щось нам перешкодити. Отже, Мир – це розсудливість, творчість у знаходженні рішень. Це розбудова довіри, відновлення почуття солідарності між кожним із нас.

Заглядаючи на декілька десятків років вперед я бачу Україну в складі Європейського Союзу. Я хочу бачити свою країну економічно розвиненою, сучасною, незалежною, сильною мілітарною державою, яка в будь який момент зможе захистити свою територіальну цілісність, а також я хочу бачити, як розвивається туристичний напрям для туристів з усіх куточків світу.

В майбутньому Україна буде цифровою державою, тому що вже зараз ми користуємося таким застосунком, як «Дія», та більшість людей надають перевагу саме онлайн послугам. Можемо припустити, що це полегшить громадянам отримувати необхідні відповіді на запитання та послуги протягом всього дня.

Дивлячись на прогрес інших країн світу, наближаючись до майбутнього більша частина населення буде надавати перевагу життю без готівки, тобто «cashless», але все ж таки поки що ніхто не наважується на відмову від готівкових розрахунків.

Освіта в Україні. Я вважаю, що вона буде неформальною. Більша частина населення буде надалі проживати в Україні і будувати своє майбутнє тут. А щоб відбудувати Україну потрібне швидке отримання необхідних знань та навичок. Тобто для цього будуть надаватися  знання з конкретної спеціальності ґрунтовно і стисло, або будуть проводитися семінари, лекції, курси, але все ж таки для деяких професій буде потребуватись класична вища освіта.

А також в майбутньому Україна повинна йти шляхом сталого розвитку і дбайливо ставитися до природних ресурсів і навколишнього середовища.

Коли Україна де окупує свою територію і буде мати свої старі кордони, тоді настане день перемоги. Коли настане перемога буде мир в країні, після цього розпочнеться відбудова інфраструктури, побудова нових будинків, робочих місць та багато чого іншого. Для цього всього необхідно багато часу та потрібні люди, які будуть працювати  над цим, а це не так просто, як здається. Адже після війни на майбутнє будуть розроблятися проекти будинків зі сховищами на випадок, якщо станеться  непередбачена ситуація.

Будуть потрібні чималі кошти. Саме тому після перемоги України і закінчення війни, я хочу займатись чимось корисним, щоб приносити користь для інших людей.

Підводячи підсумки з теми: «Україна майбутнього», я  хочу сказати, що, не дивлячись ні на що, Україна поверне свої старі кордони, які були  до 2014 року. Ми здобудемо перемогу і знову будемо цілісною, незалежною державою з незламним і сильним народом, надзвичайною культурою, та великою історією. Після перемоги ми побудуємо та відновимо інфраструктуру країни. Україна стане повноцінною частиною Європи, з розвиненим туристичним спектром, комфортним проживанням в різних куточках України. Люди знову зможуть  вільно подорожувати , як до Маріуполя, так і на море в Крим не боячись військових дій.