Передерій Артем, учень 9 класу Енергодарської гімназії №1 Енергодарської міської ради Василівського району Запорізької області

Вчитель, що надихнув на написання есе: Передерій Лариса Володимирівна

«Моя Україна майбутнього»

Майбутнє…Таке далеке та невідоме. Більшість людей дбає про нього: накопичує гроші, інвестує, робить запаси їжі. А чи хвилюються держави світу про своє майбутнє? Чи будуть ці держави існувати через 50 чи 100 років?Про яке майбутнє мрієш ти, моя Україно?

Я впевнений на стовідсотково, що Україна майбутнього неможлива без миру! За останні більше ніж півтора року усі ми, українці, усвідомили велику вагу усього трьох маленьких літер слова «мир»!Мир для мене – це припинення війни, яка несе руйнування, страждання і найстрашніше - смерті мирних громадян України.

Мир для мене – це повернення до рідної домівки, яку я не бачив більше року, це зустріч з коханою бабусею, це зустрічі з моїми знайомими та сусідами, яких не бачив дуже давно. Мир для мене – це відсутність сигналів тривоги, день, проведений без завивання сирен та без інформації про те, що над містом зафіксовано політ розвідувального БПЛА. Мир – це життя без війни! І я вірю, що мир обов’язково буде після ПЕРЕМОГИ!

Україна – найбагатша з–поміж  країн  Європи на чорноземи. Саме родючість цих земель (після успішного розмінування чорноземів Запорізької та Херсонської областей) дасть змогу в майбутньому отримувати рекордні врожаї зернових культур. Я сподіваюсь, що після перемоги Україна залишиться і надалі головним експортером зернових культур до Європи (а може, й не тільки туди)!

Ми, українці, зможемо сповна використати можливості та запаси корисних копалин:кам’яного вугілля, залізної руди. Нарешті, відбудуться успішні розробки нафтових та газових родовищ, Україна почне добувати нафту та природний газ не тільки для власних потреб, а й налагодить експорт цієї продукції за кордон. Мої співвітчизники, не треба забувати, що відродженню України,  її економічному зростанню сприятиме розвиток туристичної галузі завдяки нашій культурній спадщині, архітектурним пам’яткам.

Перемога відкриє нові можливості для залучення інвестицій іноземних компаній, наша держава досягне грандіозних результатів  у розробці Стратегії національного розвитку. Сьогодні я читав у новинах, що в Україні планують створити високотехнологічну зону, де працюватимуть підприємства, що розвиватимуть новітні технології ( щось на зразок Кремнієвої долини в США).Я так хочу, щоб ця зона була на території нашої Запорізької області, у нас дуже багато талановитих підлітків!

Плани, перспективи, довгострокові проєкти…. Усе буде! Треба дочекатися перемоги!Тоді всі разом , до роботи!

Що я зроблю, коли Україна переможе? По – перше , подякую мужнім ЗСУ, по – друге, вшаную пам'ять полеглих за свободу та незалежність нашої країни, по – третє, зателефоную швиденько моїй бабусечці і скажу, щоб чекала мене, бо тепер вже точно незабаром буду вдома. У рідному місті пройдуся всіма вуличками, знайомими мені з дитинства, відвідаю  знайомих і просто…буду вдома. Але…ПЕРЕМОГУ творять незламні , пам’ятаймо, якою ціною…..Тому допомагаймо, чим можемо, і наближаймо священну мить ПЕРЕМОГИ!