Жданюк Вікторія

8 клас, Зеленівська гімназія

Вчителька, що надихнула на написання – Гусар Вікторія Олександрівна

Чому бути українкою — моя суперсила?

Бути українкою — це моя супер сила. Я пишаюсь тим, що належу до великої та могутньої української нації. Українці — це народ з багатовіковою історією, глибокими традиціями та власною культурою. Ми маємо в собі незламність духу та силу, які допомагають нам переживати найважчі випробування та встояти перед ворогами. Українська нація завжди була на передовій боротьби за свою незалежність та свободу.

Ми витримали багато випробувань, зазнали багато страждань, але ніколи не здавалися.

Наша історія наповнена героїзмом, відвагою та вірою в свою долю. Українська нація має унікальний дух, який ніколи не зламати . Ми вміємо підніматися після кожного впаду, незалежно від того та які труднощі нас зустрічають. Наша сила полягає у єднанні та солідарності, в здатності підтримувати один одного навіть у найскладніші часи.

Я пишаюсь тим, що я українка, оскільки це означає,що я маю в собі силу і сили української нації. Я вірю у свої можливості та вміння змінювати світ навколо себе. Я пишаюся нашою мовою, культурою та традиціями, які роблять нас унікальними. Заради ПЕРЕМОГИ я роблю багато речей. По-перше, я навчаюсь і розвиваю свої здібності, щоб стати сильнішою та успішною. Я вірю,що саморозвиток і набуття знань є ключем до досягнення високих результатів. По-друге я долучаюся до різних благодійних та волонтерських організацій, які допомагають тим, хто потребує допомоги. Я вважаю,що допомога і підтримка інших є важливою частиною будь-якого суспільства. Крім тогo, я підтримую українських спортсменів та талановитих митців. Я вірю, що наші спортсмени та творчі особистості здатні досягати великих успіхів і прославити нашу країну.

Я також намагаюсь підтримувати українську мову та культуру, розповідаю про нашу країну та її досягнення, щоб знайомити світ з нашою культурою та історією. Я вірю, що культурний обмін та спілкування з іншими народами допомагають побудувати мирне, та сповнене розумінням суспільство. Бути українкою — це не просто народження в цій країні, це почуття гордості та відповідальності перед своєю нацією.

Ми маємо силу та потенціал змінювати світ навколо нас.

Я вірю, що разом ми зможемо досягти ПЕРЕМОГИ і зробити Україну ще кращою.

Наша країна — вільна демократична держава, що розташована у самому центрі Європи і хоча вона й не належить до розвинених країн, я вважаю її найкращою у всьому світі. Україна має багату історію та розвинуту культуру як природних, так і рукотворних пам’яток високі гори, просторі степи , мальовничі села, затишні містечка та гучні мега ліси. Тут багато цікавих місць для подорожей. Карпати Крим, всі міста-мільйонники. Влітку добре відпочивати на березі рідного Чорного або Азовського моря. Мені дуже подобається наша рідна українська мова. Вона надзвичайно співуча й мелодійна . Жодна мова світу за красою та милозвучністю не зрівняється з солов’ ною українською мовою. я це точно знаю, адже маю музикальний слух та за звучанням можу впізнати всі основні мови світу. Я не розумію тих людей, які у пошуках ліпших умов з легкістю змінюють країну проживання. Така поведінка аж ніяк не відповідає моїм уявленням про патріотизм та любов до рідної землі. На мою думку, зрадити своїй Батьківщині— все одно, що зробити власну родину. Звісно, іноді бувають обставини коли виникає потреба виїхати за кордон. Але навіть вимушено живучи на чужині, можна залишитися патріотом власної країни. Я впевнена, що любов до БАТЬКІВЩИНИ є беззастережним, безумовним почуттям, що живе у серці людини з раннього дитинства. Для цього потрібно плекати рідну культуру в іншій державі й спрямовувати гуманітарну допомогу до своїх земляків.

Крім того

важливо не забувати своє походження, пам’ятати рідні звичаї та традиції, мову . Я щаслива, що народилася саме в Україні. Маю надію, тут народяться й житимуть мої діти.

Я дуже люблю свою рідну країну і все своє життя будуть боротися за своє щастя на рідній землі та за щастя своїх співвітчизників.