Ярошик Віталіна, студентка групи Б-11 Фахового коледжу технологій бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки

Вчитель, що надихнув на написання есе - Чернюк Ірина Любомирівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Бути українкою - це моя суперсила. Це більше, ніж просто національність, це моя ідентичність, моя справжня приналежність. Кожен день я відчуваю у собі силу і гордість бути частиною цієї величної нації. Перш за все, бути українкою означає мати багату історію. Наша країна незламна, пережила багато випробувань та війн, але завжди вміла встояти та піднятися. Ми нащадки тих сильних і мужніх людей, які ніколи не здавалися перед ворогом.

Тому бути українкою означає мати силу духу та непохитну волю. Це значить не здаватись за будь яких обставин та йти до переможного кінця.

Моя друга суперсила як українки  - наша мова. Українська мова є однією з найстаріших та наймилозвучніших у світі, вона має величезну лексичну та фонетичну скарбницю. Майже кожне слово української мови має глибинний зміст та символіку, яка відображає духовність і національну ідентичність українців.

Уміння використовувати цю мову - це потужна зброя, що допомагає виразити свої думки та почуття, будувати сильні стосунки з людьми та розвивати свою особистість.

Третя суперсила  - наша культура. Україна відома своєю музикою, живописом, танцями та літературою. Наші народні традиції, святкування та обряди є унікальними та неповторними. Ми навчилися цінувати кожну ниточку нашої культури, оскільки вона відображає те, хто ми є і звідки ми прийшли. Хоч вороги віками намагаються це все знищити, проте їм ніяк не вдасться цього зробити.

Бути українкою означає брати участь у житті нашої держави, розповідати світу про багатство нашої національної спадщини. Бути патріотом своєї країни.

Нарешті, бути українкою - означає мати силу змінювати світ. Наша країна розташована на перехресті шляхів, ми маємо велике значення. Ми, українці, завжди стояли на передовій боротьби за свободу та справедливість. І навіть зараз продовжуємо боротись за свою незалежність. Наша нація не зламалась у часи Євромайдану та Революції гідності, та найяскравіше це проявилось під час повномасштабного вторгнення двадцять четвертого лютого.

Ми вже довели, що маємо силу змінювати світ і не відступимо перед тимчасовими труднощами. Бути українкою означає мати сміливість боротися за свої права та ідеали.

Ось чому бути українкою - це моя суперсила. Це означає мати багату історію, надзвичайну мову та культуру, а також силу змінювати світ. Я гордо носила і носитиму українську національність, оскільки вона дає мені силу та натхнення у будь-яких життєвих обставинах. Бути українкою - це моя суперсила, яка допомагає мені рости та розвиватися в сучасному світі.