Бєдкіна Ірина, учениця 8 класу Ліцею №2 Ладижинської міської ради Вінницької області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Полуведько Ольга Михайлівна

Моя Україна майбутнього

Україна- моя Батьківщина! Я пишаюся, що народилася саме в цій чудовій країні. Мені лише тринадцять років, а за своє життя вже багато довелося побачити. Спочатку війна на Донбасі. Да, саме війна, а не якась там антитерористична операція, я вважаю, що війна почалася ще в 2014 році, тоді мені було лише 3 роки, саме тоді я була в останній раз в гостях у бабусі із дідусем, тоді він ще був живий, нажаль навіть на поховання я не змогла приїхати.

Ми всі чекали, коли все скінчиться і настане мир, але нажаль …

У 2020 почалася пандемія, це теж моєму поколінню довелося пережити, здавалося що гірше вже не буде. Пам’ятаю як я чекала на скінчення карантину, мріяла зняти маску і просто жити в своїй вільній країні. Ніколи не забуду того ранку, коли мама мене розбудила і сказала, що почалася війна, а я ніяк не могла в це повірити.

Багато родичів та друзів виїхали за кордон, сумую за ними, але продовжую вірити, що скоро все це закінчиться і нарешті ми зітхнемо з полегшенням. А поки війна ще триває, ми намагаємося хоч якось підтримати Збройні Сили України.

Колись батьки дивилися фільми про війну, а я не замислювалась, що це все може бути в реальності. Сьогодні я зовсім по іншому розумію, що означає мир. Мир - це життя, щастя, радість, спокій, любов, повага один до одного та впевненість у майбутньому.

Багатство - це коли всі рідні поруч, живі та здорові, але все це можливо лише коли в країні панує мир. Отже, мир – це багатство народу!

Коли закінчиться війна, в країні буде величезне свято. Українці, за цей нелегкий період життя, стали згуртованими та дружніми, а в цьому і є сила, разом ми переможемо. Сподіваюся, що ми будемо пам’ятати вічно, що наша солов’їна мова- це скарб, вона така квітуча і мелодійна, що поєднує в собі весь світ, вона нас об’єднує.

Якою я бачу Україну у майбутньому? Вільною, незалежною, демократичною державою! В якій самий сміливий, дружній та розумний народ. Я українка! Це не тільки національність, це стан душі, напевно так вважаю не я одна.

Україна завжди була найкраща країна у світі, нажаль раніше ніхто цього не помічав, але тепер усе змінилося. Невдовзі настане нова епоха країни, коли всі будуть щасливі, вільні, здорові та усміхнені. Ворог нам надав чимало збитку, але ми все відбудуємо і попри все доведемо , що ми найсильніша нація в у світі.

Сила наша в любові до неньки України, повага до українських традицій та спілкуванні рідною мовою.

Коли настане перемога, я напевно заплачу від щастя і нарешті поїду в український Донбас, провідаю любу бабусю, а літом усім сімейством поїдемо до нашого Криму.