Сараф’ян Дарина, учениця 11 класу Комунального закладу «Харківський ліцей» Харківської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Шишкова Ольга Миколаївна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Я щаслива, що народилася в Україні. Моя країна велика, красива, відважна та волелюбна. Україна – це чарівна природа, це неповторна культура, це все те що навколо нас, Україна – це та земля, де я народилася, де завжди на мене чекатиме моя рідна оселя, зігріта теплим родинним затишком.

В Україні є багато чого прекрасного, але найбільше багатство нашої країни – це наш незламний народ. Українці – це люди, які щирі серцем та душею, розважливі, терплячі, дружелюбні і мирні у ставленні до інших народів. Ми - великий народ і завжди поважали чужу волю і незалежність.

За період, що минув від повномасштабного вторгнення, український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед ворогом. Ми показали всьому світу наше прагнення до волі та миру, проявили витримку і могутність, ми – незламний народ вільної країни і це знає весь цивілізований світ. Однією з важливих рис українського народу є гуманність і неагресивність.

Це простежується, насамперед, у повазі та любові до батьків і старших. Про миролюбність українського народу свідчить історія. Українці ніколи не нападали на інші народи, не розпочинали війну першими, не завойовували чужих земель, а лише захищались.

Іншою визначною рисою українців є працелюбність. У нашого народу присутня не лише працьовитість, але і кмітливість у праці. Такого, чого б не вміли зробити українці, у природі немає.

Особливістю українців є їх любов до рідної мови, гордість за неї. Наша мова відрізняється від інших своєю милозвучністю та унікальними словами, вона офіційно визнана однією з найкрасивіших.

Візитівкою нашої країни є чарівні красуні-українки. Вони завжди вважалися найкрасивішими дівчатами серед слов’янок, так як приділяють значну увагу своїй зовнішності, ретельно підбирають вбрання, цінують культуру та історію свого народу.

Вони привітливі, кмітливі, розумні, гарні господині, вміють весело проводити час і здатні підтримати розмову на будь-яку тему.

Також скарбом України є безстрашні, незламні, мужні, хоробрі захисники та захисниці, наші Герої. Вони щодня роблять неймовірне, борються за нашу перемогу віддано, вірно, показуючи сталевий характер і залізний кулак.

Ми всі пишаємося нашими героями, чекаємо на перемогу. Нехай віра українського народу оберігає захисників від ворожої зброї, хай любов до України і її народу надає їм невичерпних сил!

Бути українкою – це суперсила! Для мене – це любити свою країну усім серцем, бути доброзичливою, допомагати і робити все, що в моїх силах. Справжня українка повинна мати віру в свою країну, пишатися нею, поважати минуле і знайти гідне місце в житті. Наша Україна настільки мальовнича та красива, що бути українкою – це подарунок долі!