Захарченко Валерія, учениця 9 класу Троїцької гімназії Миколаївського району Миколаївської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Коваль Алла Анатоліївна

Моя Україна майбутнього

Кожен мріє про мир у всьому світі. Для мене мир - це любов, подяка, доброта, благодать, турбота про благо інших, повага до старших.

Мир для сьогодення – це жертовність наших захисників, що не очікують винагороди, терпимість і прощення до тих, хто «веселиться».

В реаліях сьогодення мрію про мир і я, тому що розумію, якщо мир на землі буде зруйнований, все просто загине. То де ж є насіння миру, здатне створити мир?

На мою думку, це любов. Любов до рідних, любов до Батьківщини.

Адже від кожного з нас, від нашої любові, поваги, шани, пам’яті до минулого, залежить, якою буде наша рідна Україна. Усе залежить від того, скільки добра і зусиль ми готові докласти, щоб всенародне благо стало дійсністю.

Іншими словами: Україна буде такою, якою ми її зробимо. Хочу підкреслити – ми, усі ми, на служінні правди, добра і краси.

Цю думку прекрасно сформулював наш поет Іван Франко: "Кожний думай, що на тобі мільйонів стан стоїть, що за долю мільйонів мусиш ти дати  одвіт". Що маю на думці? Мова має перетворитися з чинника роз’єднання на чинник об’єднання суспільства. Не існує іншої мови, яка могла б об’єднати український народ, окрім української.

Плекаючи національну свідомість, необхідно зміцнювати серед українців європейську ідентичність. “Україна – це Європа” має перетворитися з гасла на факт, який утверджений у масовій свідомості.

Українці мають унікальну рису: об’єднуватися для вирішення проблем, не покладаючись на владу. А тому мають з’являтися політики, які вміють тримати слово, дотримуватися єдиних правил гри: законів, угод, домовленостей. Своїми діями утверджувати християнські цінності.

Наука й освіта мають стати пріоритетом державної політики. Слід пам’ятати, українці – винахідники космічних ракет і першого в Європі комп’ютера.

Чисте повітря, вода та земля – це один із найголовніших ресурсів майбутнього. Маємо проводити далекоглядну екологічну політику.

Памятаймо! Україна – не територія. Україна – рай, який ми успадкували від наших пращурів і який маємо зберегти для наших нащадків. Переконана, що в України світле майбутнє! Адже ми – частка її вільного мирного майбутнього!  

Ми нація вільних людей! Такими були, такими є і такими будемо, завдячуючи нашим ЗСУ. Я вірю, прийде час перемоги!  І перше, що я зроблю, вклонюся і подякую нашим захисникам за подвиг, за мій спокій, за рай, в якому я жила і живу.

Я обійму і пригорнуся до хрещеного, адже він з першого дня там… А ще я цінуватиму кожну хвилинку тиші, кожну дрібничку.

Цінуватиму те, що маю і  буду мати, пам’ятатиму все життя односельчан, які загинули, виборюючи мені світле майбутнє. Пролетить час, і я  буду всім, чим зможу, допомогати нашій країні, допомогати тим, хто цього потребує. Наш незламний дух і козацький драйв не перемогти  нікому і ніколи!!! Тримаймося! Все буде УКРАЇНА!   Ми   зробимо  її успішною!