Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Анатоліївна Ткаченко

«Ми сумнівалися, що це початок війни. А потім тут почали стріляти»

переглядів: 499

Багатодітна мама Наталя розповідає про події останніх років із тривогою у голосі. Адже їй довелося пережити бомбардування і разом із дітьми бігати до сусідського підвалу. Жінка залишилася без роботи, тому вижити сім'ї вдалося лише завдяки запасам, які встигли зробити у мирний час. Головна мрія – дати дітям освіту та путівку у самостійне життя.

Раніше тиша була і спокій, ми щось планували, а потім раптом все змінилося. Спочатку в небі над нами літаки кружляли, але ми сумнівалися, що це початок війни. А потім почали стріляти, тоді стало страшно.

Я одна виховую трьох дітей. Зараз одна студентка, двоє ще до школи ходять до десятого та п'ятого класів. Ми живемо у приватному секторі. У нас підвалу немає, тому бігали з дітьми до сусіда навпроти. Бабуся не могла спуститись, а господиня і я з дітьми спускалися.

Життя круто змінилося: і здоров'я, і ​​фінансове благополуччя похитнулися. Доступу до води не було, бо в нас вода зі свердловини. Електрика є – отже, і вода. Електрики немає, то й води нема. Воду в колодязі набирали. Опалення також не було. У нас казан, тому грілися у сусідів, у них пічне опалення. Роботи не стало, а харчувалися запасами, що їх робили до війни.

Коли гуманітарну допомогу надавали, це дуже допомогло. Я навіть ділилася. Є в нас одна сім'я з дитиною, яким теж нелегко довелося. Один одному допомагали.

Зараз начебто тихо, добре здається, але не розслаблюємося, страшнувато.

Я зараз мрію одужати і дати дітям освіту.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2021 Текст Історії мирних жінки діти 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій