Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Коваль

«Ми плакали, коли нам привезли медикаменти»

переглядів: 1083

Я опинилася на межі виживання в зоні АТО без ліків і державної підтримки. Мої рідні зверталися по допомогу в різні фонди, але надати гостро необхідні ліки погодився лише Гуманітарний Штаб Фонду Ріната Ахметова.

Захворіла я у 18 років. Тривалий час лікарі вагалися з діагнозом, поки не виявили доброякісну пухлину мозку – аденому гіпофіза. Відтоді я змушена довічно приймати медикаменти.

Сім'я моя складається з двох поколінь: літні батьки й діти. Мама й тато на пенсії, брат викладає в Донецькому національному університеті. До цього літа ми самі справлялися із закупівлею ліків, причому один із препаратів дуже дорогий і не зареєстрований в Україні – купували в Німеччині.А влітку в Донецьку почалася війна.

У липні я переїхала до батьків у Красноармійськ (нині Покровськ) Донецької області – разом спокійніше. Тоді ж сім'я втратила будь-які фінансові надходження, зникли пенсії та зарплати..

Я зателефонувала благодійникам, і наприкінці жовтня кур'єр зі Штабу Ріната Ахметова привіз ліки! На черзі ще препарати для ін'єкцій. Мама, тато, я – ми всі плакали, коли нам доставили медикаменти.

Усі дуже турбуються за мене. Просто не могли повірити, отямитися через те, що хтось не залишився байдужим, увійшов у моє становище, буквально подарував ці дорожезні ліки. Ми всі вдячні Штабу! А я мрію сказати дякую особисто Рінату Леонідовичу. Знаєте, ми ж до різних фондів зверталися, а допоміг тільки один.

На жаль, через хворобу я ніяк не можу влаштуватися на роботу. Але тепер у мене з'явилася надія, що все владнається. Підтримувальні медикаменти на руках, тож я в пошуку. Поки єдине джерело доходу – татова пенсія, яка, нарешті, надійшла. Рятує урожай зі свого городу – трохи запаслися картоплею. Ось так і живемо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій