Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Анділахай

«Ми дуже багато втратили через цю війну»

переглядів: 857

Коли наше селище обстрілювали, мені з трьома дітьми випадало тижнями ховатися в підвалі. До школи вони довго не ходили, а коли приходили, то відсували парти від вікон і лягали на підлогу, якщо починалося сильніше бомбування. Досі, коли дочка Валя згадує гуркіт снарядів, у неї на очах з'являються сльози.

Ми дуже багато втратили через цю війну. Я залишилася без роботи. Була листоношею, але зараз цієї посади вже в нас немає.

А дім, з якого ми ненадовго виїхали, розграбували мародери. Тепер нам доводиться тулитися в найманому житлі. Господарі можуть в будь-який момент прийти та сказати: «Звільніть приміщення».

Мій чоловік і батько дівчаток ще до війни загинув під час пожежі. Тому на мені зараз і чоловічі, і жіночі обов'язки. Копаю город, ношу воду, рубаю дрова – усе роблю сама.

Живемо ми на соціальні виплати, на чотирьох виходить 2500 гривень.

Цих грошей не вистачає ні на що, і як будемо зимувати, ми не знаємо. Вугілля купити не можемо, воно дуже дороге, а дрова в нас скінчилися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мирне 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій