Ященко Крістіна, учениця 9 класу Коростенського міського ліцею №1 Житомирської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Устимчук Владислава Олександрівна

Війна. Моя історія

Я вважаю, останні роки стали для України справжнім випробуванням, коли вона встала на військовий шлях, борючись за свою незалежність і територіальну цілісність. Війна стала справжньою боротьбою за свій шлях – шлях незалежної, демократичної та суверенної України.

Зараз, коли я пишу це есе, війна в країні триває вже декілька років. Мілітаризм і тероризм загрожують стабільності країни, але українці продовжують відстоювати свої права та цінності.

Вони борються за свою свободу, за право жити в мирі та безпеці, за можливість вибирати свій шлях розвитку. Важливо зазначити, що війна за свій шлях не обмежується лише військовими операціями. Українці виявили велику внутрішню єдність, підтримуючи військових, допомагаючи переселенцям і борючись із корупцією в суспільстві.

Ми не тільки відстоюємо свою країну, а й продовжуємо будувати майбутнє, вірити у свій шлях.

Сьогодні кожен справжній українець усвідомлює, що на заваді їхнього щасливого майбутнього стоїть диктатура, гноблення та тиранія. За цим усім стоїть кат нового покоління, хто таємно і свідомо проник на територію нашої країни ще у 2014 році, незаконно анексував Крим та катував невинних жителів Бучі, Ірпіня, Маріуполя і приміських територій. Це нелюд, який готував в Оленівці катівню для військовополонених.

Це терорист, який завдав ракетного удару по Каховській ГЕС, вбив сотні мирних жителів, а зараз продовжує нищити життя наших захисників, вчиняє новий геноцид проти українського народу. Тож, нинішня реальність ставить кожного українця чітко перед вибором: або здатися, або стояти до кінця.

Ця війна також означає захист української культури, мови та ідентичності від зовнішнього впливу. Війна в Україні підкреслює важливість миру та стабільності в сучасному світі. Конфлікт викликав масову гуманітарну кризу, велику кількість жертв серед цивільного населення та зруйнував інфраструктуру країни.

У висновку, війна в Україні є війною за свій шлях – шлях незалежності та свободи. Українці показали, що готові боротися за свої цінності та права, навіть у найважчі часи.

Ця війна нагадує нам, що мир і стабільність є надзвичайно важливим і що нам потрібно об’єднуватися, щоб вирішити світові конфлікти мирними шляхами. Нехай Україна служить прикладом та натхнення для всього світу у боротьбі за мир і права людини.