Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Миколаївна Юдина

«Ми не думали, що все буде так серйозно»

переглядів: 902

Я пенсіонерка, вже вдова. У 2017 році перенесла інфаркт, операцію на серці, хворі на щитовидку та печінку.

Під час обстрілів до мене у двір прилітало, вибило вікна, підняло дах, постраждали й інші будівлі. Я часто лежу у лікарні, здоров'я підірвалось, а зараз одна залишилася.

Коли почалися воєнні дії, ми не вірили, не чекали на це. Коли все летіло, ми стояли та дивилися. Вбило нашу корову. Я дуже переживала через це і в мене згодом стався інфаркт.

Ми розуміли: щось насувається, але не думали, що все буде настільки серйозно.

Два місяці я взагалі не виходила з підвалу, там їла і вмивалася. Стрес був страшний. Корову вбило 2014 року, а 2017 року побило сарай, загинули качки, рознесло сіно. Це лихо не пройшло стороною.

Ми не можемо потрапити навіть на цвинтар, чоловіка поховали в іншому місці.

Чоловік отримував гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова, Червоного Хреста, допомагали самаритяни. Але здебільшого продуктові набори ми отримували від Фонду.

Звісно, ​​війна змінила наше життя. Я ходжу скрізь сама. Добре, що я ще стою на ногах. Мрію, щоби все закінчилося, лягати спати і не думати, що треба буде кудись бігти і десь ховатися. Хочемо, щоб настав мир, і Україна процвітала, щоб ми жили і не тужили, як було раніше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2017 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій