Кондратьєв Ілля, 9 клас
«Харківський ліцей №119 Харківської міської ради»
Вчитель, що надихнув на написання есе: Цибік Іванна Миколаївна

Чому бути українцем - це моя суперсила?

Бути українцем чи українкою – це не просто факт народження в певній країні чи культурі. Бути українцем – це ціла система цінностей, переконань і світогляду, відчуття приналежності до чогось більшого, ніж ти сам. Це – сила, яка дає тобі можливість протистояти будь-яким викликам.

Українці – це народ, який має тисячолітню історію. Ми пережили багато випробувань, але завжди знаходили в собі сили, щоб відстояти свою свободу і незалежність. Ми – народ, який ніколи не здається і ніколи не здасться.

Наша історія відзначається прикладами незламності духу українців. У 1648 році Богдан Хмельницький повів український народ у визвольну війну проти Речі Посполитої. У 1917 році українці проголосили незалежність України, але були змушені боротися за неї ще довгі роки. У 2004 році українці вийшли на майдан, щоб відстояти свою честь, гідність і справедливість і все-таки - вони добилися правди.

І сьогодні, коли росія вторглася в Україну, українці знову демонструють незламність духу. Ми не боїмося ворога, ми не здаємося, ми будемо боротися до кінця.

Українці – це народ, який любить свою землю і свій народ. Ми готові пожертвувати собою заради того, щоб наша країна була вільною і щасливою. Ми – народ, який не боїться захищати своє майбутнє.

Коли українці об’єднуються, вони можуть подолати будь-які перешкоди. Ми показали це в 2014 році, коли згуртувалися, щоб відстояти нашу незалежність. Ми показуємо це і сьогодні, коли допомагаємо один одному в тилу та на передовій.

Я роблю все можливе, щоб швидше перемогти в цій кровопролитній війні за збереження нашої державності та нації: допомагаю Збройним силам України грошима, продуктами, одягом та іншим необхідним. Також, я поширюю правду про війну в Україні в соціальних мережах, серед своїх друзів і знайомих.

Вірю, що моя допомога важлива, що разом ми зможемо перемогти ворога і побудувати вільну і незалежну Україну. Бути українцем – це моя суперсила, яка дає мені впевненість у тому, що ми обов’язково переможемо. Я – українець, і я вірю, що в нас вийде зберегти нашу вільну, демократичну і процвітаючу Україну.