Бакуновець Анастасія, учениця 9 класу Кролевецького ліцею №2 імені М.О.Лукаша Кролевецької міської ради Сумської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Петрикей Світлана Михайлівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я, як представниця українського народу, маю потужну спадщину культури та історії, що наділяє силою відданості, витривалості та гордості за свої коріння. Моя суперсила може виявлятися  в здатності зберігати та передавати традиції, вражати творчістю та змінювати суспільство на краще.

Бути українкою – це не просто стан національної приналежності, але й надзвичайна суперсила, що містить у собі віру, силу духу та відданість рідній землі.

Це мати в себе в серці спадщину великої культури, яка зберігається в піснях, танцях, мистецтві та унікальній кухні. Бути українкою – це здатність підніматися після складних випробувань.

Наша суперсила полягає в тому, що ми уміємо згуртуватися в скрутний момент, допомагаючи одне одному, маючи на увазі спільну мету.

Ми наділені мудрістю, яка допомагає розуміти важливість миру та взаєморозуміння у світі, який постійно змінюється. Це – відданість своїй землі, готовність захищати  та підтримувати її незалежність.

Бути українкою – це почуття гідності й непохитної віри у свої можливості й могутність своєї країни. Це сила, яка примножується з кожним новим поколінням, що зберігає й загартовує український дух. 

Ми маємо душу, насичену силою та свободою. Бути українкою – це бути частиною великої сім’ї, що зберігає та відтворює традиції, віру та внутрішню міць народу.

Наша суперсила полягає в тому, що ми сильні та не падаємо духом, незважаючи на будь-які обставини. Адже з кожною поразкою стаємо ще сильнішими.

Суперсила українців - це поєднання великої витривалості та мужності з глибокою духовністю та терпимістю. Вони проявляють велику силу в утриманні своєї культурної спадщини та національної відданості, навіть у важкі часи.

Українці володіють сильним почуттям солідарності та готовністю допомагати одне одному в скрутні моменти.

 Хоч я ще підліток, але вже багато чого можу зробити для України. Це може проявлятися навіть у поширенні нашої культури та творчості. На жаль, моя суперсила повністю ще не розкрилася. Я пишаюся тим, що не лише спадкоємиця минулого, але й архітектор майбутнього України. Я  була частиною України, і завжди залишатимуся нею.