У цей час я разом із сином знаходилася вдома. Я готувалася до роботи. Сину зателефонував товариш, який служив у ЗСУ. Мій чоловік повернувся з нічної зміни і підтвердив, що сталася біда, бо на території їхнього підприємства знаходилася група військових.

У нашому місті перші обстріли розпочалися 2 березня. У той момент сина не було вдома. Він був у іншому районі міста з товаришем, і саме там сталися перші обстріли. Я думала, що втрачу розум, доки він не зв'язався зі мною.

Протягом двох тижнів не було електроенергії, газу та води. Магазини вже були закриті, але нам вдалося купити дві буханки хліба на хлібокомбінаті. Вдома ми підготували піч і намагалися обігріватися за її допомогою, але через обмежений запас дров це було вкрай складно. Температура опускалася до -12 градусів, і це було навесні! У нас був радіоприймач, і він став нашим єдиним джерелом інформації про події навколо.

Ми залишили наш дім 15 березня. Виїхали на машині кума, бо наша власна була заблокована в гаражі через обстріли. Ми дуже боялися порізати колеса, оскільки навколо було багато уламків снарядів, дерев та шиферу. Всюди горіло. До нас підійшла дівчина з проханням допомогти їм виїхати разом з її мамою і 5-річною дитиною. Ми були вже четверо, але не могли залишити їх.

Ми дісталися до Дніпропетровської області, де посадили сина на евакуаційний потяг. Він поїхав до Польщі, там його прийняла місцева родина.

Під час всього нашого маршруту ми зустрічали тільки добрих і привітних людей. Нас підтримували паливом, яке було практично неможливо купити, допомагали знайти житло і ділилися необхідним.

Мій чоловік - інвалід, вже пенсіонер, а я працюю на залізниці.

З собою ми могли взяти лише те, що вмістилося в сумку. Найбільше ми шкодували за альбоми з дитячими фотографіями. Нагадуватиме про ці події жаровня, яку ми забрали з собою. У ній були залишки їжі, що ми з собою зберігали в підвалі, ковш та цукорниця, яку подарувала моя сестра на день народження.